Αθλητισμος

Στο περίμενε ο Αμπράμοβιτς - Με ρυθμούς χελώνας η ανανέωση της βίζας

Από την υπόθεση Σκριπάλ στο «καψόνι» του Ρώσου μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της Τσέλσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
abramovic.jpg
©EPA/KERIM OKTEN

Οι αρχές της Βρετανίας δεν έχουν ακόμη ανανεώσει τη βίζα του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρόμαν Αμπράμοβιτς, την ώρα που οι σχέσεις Λονδίνου - Μόσχας βρίσκονται στο ναδίρ λόγω της υπόθεσης με τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι έχει καταθέσει αίτημα να ανανεωθεί η άδεια παραμονής του. Πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, αναφέρει ότι η διαδικασία παίρνει περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι δεν θα ανανεωθεί.

Η Millhouse, η εταιρεία που διαχειρίζεται την περιουσία του Ρώσου μεγιστάνα, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Καμία δήλωση και από το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αγόρασε την Τσέλσι το 2003. Ο Ρώσος μεγιστάνας, που πλούτισε από τις εξαγωγές πετρελαίου τη δεκαετία του 90', δεν ήταν παρών ως είθισται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το Σάββατο, όπου η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο.

Το Λονδίνο συνεχίζει να κατηγορεί τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ και της κόρης του, τον Μάρτιο. Η συγκεκριμένη υπόθεση προκάλεσε νέα κρίση στις σχέσεις Μόσχας-Βρυξελλών, με αρκετούς Ρώσους διπλωμάτες να απομακρύνονται από ευρωπαϊκά κράτη. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί την κατηγορία αυτή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ