Αθλητισμος

Ο Λουτσέσκου έχει ξεφύγει και κανείς δεν τον μαζεύει…

Έκανε σύγκριση της σημερινής Ελλάδας με τη ναζιστική Γερμανία…

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4456994.jpg
© LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Έπαψε πια να είναι κουραστικό, ενοχλητικό, προβλέψιμο. Είναι πια επικίνδυνο. Εδώ και δύο μήνες ακούμε όλους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να μιλούν για το «κλεμμένο» πρωτάθλημα, τον προπονητή της ομάδας Ραζβάν Λουτσέσκου να το επαναλαμβάνει κάθε μέρα σαν… προσευχή, όμως χθες κάπου ξεπεράστηκαν και τα όρια.

Φτάνοντας στο Βουκουρέστι για τις διακοπές του, ο Λουτσέσκου συνάντησε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο. Και του ζητήθηκε να κάνει δηλώσεις. «Αυτά που συνέβησαν φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, μπορούν να συγκριθούν μόνο με όσα γίνονταν στη ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»!

Αυτό τόλμησε να πει ο Ρουμάνος τεχνικός, στους συμπατριώτες του βέβαια, διότι στην Ελλάδα μάλλον δεν θα τολμούσε. Όμως το 2018 είναι εύκολο να μάθεις κάτι που συμβαίνει ακόμη και στην άλλη άκρη της Γης.

Ο Λουτσέσκου, λοιπόν, θεωρεί ότι εργάζεται σε μία χώρα που χρησιμοποιούνται ναζιστικές τακτικές. Γιατί δεν φεύγει άραγε και παραμένει εδώ; Άγνωστη η απάντηση.

Πρέπει κάποιος να του υπενθυμίσει πως, σε μία –πραγματικά- φασιστική χώρα, κανείς ιδιοκτήτης ομάδας δεν θα μπούκαρε σε γήπεδο με όπλο, εκτός αν ήταν ο ίδιος ο Χίτλερ.  Σε μία φασιστική χώρα δεν θα άλλαζε δικαστική απόφαση Σάββατο δύο τα ξημερώματα, εκτός αν εντολή έδινε ο Γκέμπελς.

Όχι, η Ελλάδα δεν είναι μια ναζιστική χώρα. Μπορεί το 6% της Χρυσής Αυγής να μας φαίνεται (και να είναι) μεγάλο, όμως δεν συγκρίνεται με την ακροδεξιά λαίλαπα που σαρώνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε, η Ελλάδα δεν είναι μια σοβαρή χώρα. Διότι σε μια σοβαρή χώρα, ο Λουτσέσκου θα είχε τιμωρηθεί (από τις ποδοσφαιρικές αρχές εννοείται) για όλα αυτά που έχει εκστομίσει κατά καιρούς, δυναμιτίζοντας το κλίμα και δημιουργώντας συνεχώς πόλωση. Κι επειδή δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο στη χώρα του «Θα», τουλάχιστον ας τον μαζέψει κάποιος, αφού από τον ΠΑΟΚ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το κάνουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ