Αθλητισμος

Άρχισαν τα… όργανα του τελικού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Τελευταία στιγμή απέτρεψε η αστυνομία επεισόδια στην Ομόνοια

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1773910.jpg
© ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ήταν γύρω στις 11 την Πέμπτη το βράδυ, όταν 200 και πλέον οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στην Ομόνοια, επιχειρώντας να φτάσουν στον σύνδεσμο φίλων του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η αστυνομία είχε προνοήσει να φυλά καλά την περιοχή και έτσι ό,τι συμπλοκές υπήρξαν ήταν ανάμεσα σε χούλιγκανς της «Ένωσης» και αστυνομικούς.

Είναι μόνο ένα από τα πολλά μέτωπα που είναι ανοιχτά ενόψει του τελικού. Η αλήθεια είναι πως το «ντου» στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, ήταν αναμενόμενο! Όλοι το… ήξεραν, όλοι το ψιθύριζαν, μόνο που το περίμεναν για σήμερα Παρασκευή!

Σήμερα, οι «πονοκέφαλοι» είναι άλλοι. Η αστυνομία θα προσπαθήσει να εμποδίσει την κάθοδο οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Είναι μερικές εκατοντάδες που σκέφτονται να κατηφορίσουν μεμονωμένα με βανάκια και αυτοκίνητα και να μην ακολουθήσουν το καραβάνι του Σαββάτου με τα 150 λεωφορεία, αλλά να έρθουν μια μέρα νωρίτερα.

Βασικός τους στόχος είναι να «προστατεύσουν» τα γραφεία του συνδέσμου στην Ομόνοια και… ό,τι ήθελε προκύψει. Κι αυτό είναι ένα πρόβλημα, καθώς –όπως έγινε κατανοητό από χθες- υπάρχουν και μπόλικοι οπαδοί της ΑΕΚ που… ψάχνονται.

Ένα άλλο ζήτημα είναι οι συναθροίσεις το Σάββατο το μεσημέρι, ημέρα του τελικού. Υπάρχει ένα ραντεβού ΑΕΚτζήδων για τις 2 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Όμως, στο ίδιο ακριβώς μέρος έχουν δώσει συναντήσει και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που δεν θα κατέβουν από Θεσσαλονίκη, για τις 3.30 το μεσημέρι!

Με τους συγκεκριμένους φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά» να σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τον ηλεκτρικό, ο οποίος έχει οριστεί ως βασικός τρόπος μετάβασης για τους φιλάθλους της «Ένωσης»!

Καταλαβαίνει κανείς ότι η αστυνομία έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα και θα πρέπει να τα κλείσει όλα. Και μην λησμονούμε ότι η κύρια δύναμή της θα είναι στα διόδια για να φέρει στο ΟΑΚΑ με ασφάλεια τα πούλμαν από Βόρειο Ελλάδα, όπως και μέσα στο γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ