Αθλητισμος

Ο Νικ Καλάθης γυρίζει στο ΝΒΑ

Τι αποκαλύπτει ο πιο έγκυρος μπασκετικός δημοσιογράφος στις ΗΠΑ

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4440617.jpg
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Στη συντριπτική πλειονότητα, όλες οι μεταγραφές που γίνονται στο ΝΒΑ μαθεύονται πρώτα από τα ρεπορτάζ του Άντριαν Βοϊναρόφσκι. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος του ESPN καταφέρνει σχεδόν πάντοτε να έχει όλα τα αποκλειστικά θέματα και να ενημερώνει όλους τους υπόλοιπους στον κόσμο.

Τα ξημερώματα, λοιπόν, ανέβασε το νέο του άρθρο, που έχει ελληνικό ενδιαφέρον. Όχι δεν ασχολήθηκε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά με τον Νικ Καλάθη.

Το συμβόλαιο του πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, καθώς η κουβέντα με τον Δ. Γιαννακόπουλο για επέκταση ως το 2020 έχει μείνει στη μέση. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μην θέλει ο διεθνής γκαρντ να μείνει στην Ελλάδα και σύμφωνα με τον Βοϊναρόφσκι, ο παίκτης επιθυμεί να ξαναγυρίσει στο ΝΒΑ. Γι’ αυτό και προσέλαβε τον ατζέντη Τζέιμς Ντάνλιβι, που θα αναλάβει να του βρει ένα δυνατό συμβόλαιο.

Έτσι κι αλλιώς, δίχως τον Ντάνλιβι, ο Καλάθης έχει ήδη τρεις τουλάχιστον προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες, οι δύο εκ των οποίων δεν είναι από τις λεγόμενες «πρώτης γραμμής».

Όλες τους δίνουν περισσότερα χρήματα από τα 2,1 εκατ. ευρώ που τον πληρώνει φέτος ο Παναθηναϊκός, αλλά το θέμα του Νικ δεν είναι μόνο το οικονομικό.

Τη διετία 2013-15, ο 29χρονος είχε αγωνιστεί στους Μέμφις Γκρίζλις, και μάλιστα είχε τιμωρηθεί με ποινή 20 αγώνων για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Nick Calathes Highlights of the 2013-2014 NBA season

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ