Αθλητισμος

Η μεγάλη κλοπή της Ευρωλίγκας έγινε στη Μόσχα (video)

Χωρίς λόγο οι διαιτητές στέρησαν τη νίκη από τη Χίμκι

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bartzokas.gif
EPA/SERGEI ILNITSKY

Αν και ουσιαστικά επρόκειτο για ρωσικό «εμφύλιο» η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν εξαρχής το μεγάλο φαβορί απέναντι στη Χίμκι. Στην πράξη, η κατάσταση ήταν λίγο διαφορετική. Στα πρώτα δύο ματς η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη νίκησε οριακά, αφήνοντας την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία.

Την Τετάρτη η Χίμκι μείωσε σε 2-1 και χθες βράδυ επιχείρησε να ισοφαρίσει τη σειρά. Το ματς δεν πήγε καλά στους γηπεδούχους, που βρέθηκαν να χάνουν με 17 πόντους. Με επική προσπάθεια πέρασαν μπροστά στο σκορ 88-87, για να δεχθούν καλάθι από τον Χίγκινς της ΤΣΣΚΑ στα πέντε δευτερόλεπτα για το 88-89.

Η επαναφορά της μπάλας έγινε γρήγορα και την ώρα που ο χρόνος τελείωνε, ο Τζένκινς βρέθηκε μόνος του με το καλάθι για νικητήριο λέι απ, που θα έκανε το σκορ της σειράς 2-2. Δίχως κανέναν απολύτως λόγο, ο διαιτητής Πουκλ σφύριξε και σταμάτησε το παιχνίδι! Κανείς δεν κατάλαβε γιατί. Αλλαγή δεν υπήρχε, τάιμ άουτ δεν είχε ζητηθεί και απλά το ματς σταμάτησε! Η «δικαιολογία» ήταν ότι σταμάτησε το χρονόμετρο, όμως η φάση ήταν ήδη σε εξέλιξη. Τελικά, η Χίμκι επιτέθηκε απέναντι σε οργανωμένη άμυνα και αστόχησε.

Ήταν το μεγαλύτερο φετινό παρατράγουδο μιας διοργάνωσης-σκέτη παρωδία…

Μάλιστα, όταν ο Κάιλ Χάινς των νικητών έκανε πανηγυρική ανάρτηση στο twitter, ο Ντίξον της Φενέρμπαχτσε του απάντησε: «Είσαι σοβαρός που χαίρεσαι με τέτοια νίκη»;

Khimki-CSKA (88-89): Last seconds of the game | Eurohoops

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ