Αθλητισμος

Στο σφυρί το ιστορικό Γουέμπλεϊ του Λονδίνου - Έξαλλοι οι φίλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου

Αγοραστής ο Πακιστανός μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Φούλαμ, Σαχίντ Χαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15713602.jpg
EPA/ANDY RAIN

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι φίλοι και οπαδοί του αγγλικού ποδοσφαίρου με τα σχέδια της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να πουλήσει το στάδιο-σύμβολο του Λονδίνου, Γουέμπλεϊ, έναντι 500 εκατομμυρίων λιρών.

Το γήπεδο, το οποίο έχει αδιαλείπτως φιλοξενήσει μερικές από τις πιο μεγάλες αναμετρήσεις όλων των εποχών από τη δεκαετία του '20, φέρεται να περνάει στην κατοχή του επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της Φούλαμ, αλλά και της ομάδας Jacksonville Jaguars του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Σαχίντ Χαν.  

17890324.jpg
EPA/DOMENIC AQUILINA


Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τζέιμς Όλεϊ της λονδρέζικης «Evening Standard», ο Χαν θα προσφέρει πάνω από 500 εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσει το Γουέμπλεϊ με προοπτική στο μέλλον να εγκαταστήσει εκεί τους Jacksonville Jaguars. Πάντως, η Daily Mail γράφει ότι ο επιχειρηματίας δεν σκοπεύει να «ξεσπιτώσει» από το «Γουέμπλεϊ» την Εθνική Αγγλίας, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία.

khan_wem.jpg
PA

Η «Sun» αναφέρει ότι ο Χαν θα καταβάλει άμεσα το ποσό των 600 εκατομμυρίων λιρών, ενώ η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βρετανίας μπορεί να βάλει στο ταμείο της ακόμη 400 εκατομμύρια λίρες από έσοδα κατά τις ημέρες των αγώνων.

Η περιουσία του Σαχίντ Χαν εκτιμάται στα 5,2 δισεκατομμύρια λίρες. «Εάν το Γουέμπλεϊ πουληθεί θα πάψει να είναι το Στάδιο του Γουέμπλεϊ και θα γίνει το  Google Sports Arena», δήλωσε ο πρώην παίκτης της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, Ρόντνεϊ Μας. 

11452960.jpg
EPA/AEROFILMS COLLECTION

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ