Αθλητισμος

Για καμιά μεταγραφή ψάξτε σε χώρα αλλοδαπή

Εμείς εδώ βλέπουμε το χρώμα του χρήματος μόνο όταν μαζευόμαστε για να παίξουμε Monopoli

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 440
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43223-97166.jpg

Μεταγραφική περίοδος χωρίς τον Ιμπραΐμοβιτς σε ρόλο πρωταγωνιστή δεν υπάρχει.

Εμείς εδώ βλέπουμε το χρώμα του χρήματος μόνο όταν μαζευόμαστε τα βράδια για να παίξουμε Monopoli. Στο παιχνίδι αυτό προφανώς έχει δει τις τιμές των ακινήτων ο Στουρνάρας, γι’αυτό και φορολογεί τα σπίτια τόσο ακριβά...

● Δεν βγάζουμε άκρη με τα οικονομικά του κράτους, ούτε τώρα που προσπαθούμε να συμμαζευτούμε ως χώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η έλλειψη χρημάτων οδηγεί σε στάση εμπορίου, που σημαίνει ότι σε όλους τους τομείς τα ζωνάρια όχι μόνο σφίγγουν, αλλά ανοίγουμε κι άλλες τρύπες στις ζώνες για καλό, αλλά κυρίως για κακό!

● Η κρίση αγκαλιάζει και το ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα φέτος, την περίοδο των μεταγραφών, να περιμένουμε... ψώνια σε πολύ μικρό καλάθι από τα χαμηλά ράφια! Αντίθετα, στις προηγμένες ποδοσφαιρικές χώρες η αγορά δείχνει να κινείται.

● Στην Αγγλία πρώτη στη μάχη του εμπορίου ετοιμάζεται να μπει η Άρσεναλ, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή. Όπως ανέφερε πρόσφατα ο αγγλικός Τύπος, ο Αρσέν Βενγκέρ έχει πείσει τους ιθύνοντες της ομάδας να βάλουν το ποσό των 62 εκ. λιρών προκειμένου να αποκτήσει τους Ιγκουάιν, Γκιντογάν και Μπέντερ από τις Ρεάλ, Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν αντίστοιχα.

● Αν θέλουμε τώρα να κατανείμουμε το ποσό αυτό, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, επιμερίζεται ως εξής: 25 εκατομμύρια στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Αργεντινό επιθετικό, 20 για τον μέσο της Ντόρτμουντ και 17 γι’ αυτόν της Λεβερκούζεν.

● Στην Ιταλία πάλι το χορό ανοίγει η «Γηραιά Κυρία», μετά από απαίτηση του κόουτς Αντόνιο Κόντε στη διοίκηση Ανιέλι η Γιουβέντους να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ! Τα εκατομμύρια της οικογένειας δελέασαν τον Στέφαν Γιόβετιτς, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

● Η Φιορεντίνα, βέβαια, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να παραχωρήσει τον Μαυροβούνιο επιθετικό με λιγότερα από 30 εκ. ευρώ, τον ποδοσφαιριστή που κατά γενική ομολογία την περασμένη αγωνιστική περίοδο έκανε τη διαφορά, και μάλιστα στον αιώνιο εχθρό της, τη Γιουβέντους, προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα στην πόλη των Μεδίκων!

● Όμως ο διεθνής άσος προσπαθεί με το δικό του τρόπο να πιέσει τη διοίκηση των «βιόλα» και να παίξει στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε: «Είμαι στη Φιορεντίνα από το 2008. Για πέντε συνεχόμενες χρονιές. Αισθάνομαι πως έδωσα όλα όσα είχα να δώσω στη Φιορεντίνα και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο εδώ. Είμαι νέος και φιλόδοξος και είναι φυσιολογικό να θέλω να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου κάπου αλλού. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι είναι λάθος η επιθυμία της Φιορεντίνα και των οπαδών να με κρατήσουν εδώ».

● Καταλήγοντας, ο 24χρονος επιθετικός υπογράμμισε: «Η Γιουβέντους είχε ενδιαφερθεί για μένα πριν από ένα χρόνο. Λένε ότι με θέλουν και είμαι ψηλά στις προτιμήσεις τους μαζί με τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Κάρλο Τέβες και Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Δεν μπορώ παρά να νιώθω κολακευμένος από το συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Έτσι αισθάνομαι κι αυτό για μένα δεν αποτελεί προδοσία. Πιστεύω ότι ο Κόντε θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωσή μου και έχουμε αμοιβαίο σεβασμό».

● Μεταγραφική περίοδος χωρίς τον Ιμπραΐμοβιτς σε ρόλο πρωταγωνιστή δεν υπάρχει! Είναι σαν Πάσχα χωρίς Γαϊτάνο. Ε, δεν γίνεται. Πολλοί τον έχουν αποκαλέσει πραγματικό μισθοφόρο. Δεν του καίγεται καρφί. Αλλάζει τις ομάδες σαν τα σώβρακα και το χαίρεται! Αλλά όπου πηγαίνει καταφέρνει να πρωταγωνιστεί και να κατακτά τίτλους. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αν και επαναλαμβάνει διαρκώς πως θα παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν και την επόμενη χρονιά, συγχρόνως κλείνει το μάτι ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

● Ο «Ίμπρα», ενώ βρισκόταν με την αποστολή της εθνικής Σουηδίας για τον αγώνα της περασμένης Παρασκευής κόντρα στην Αυστρία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, μιλώντας με δημοσιογράφους για το μέλλον του, απέδειξε πως μόνο αυτός είναι σε θέση να προφητεύσει το μέλλον του: «Σήμερα είμαι παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν. Αύριο... ποιος μπορεί να γνωρίζει;» ήταν η ατάκα του Σουηδού. Και η σκέψη που δεν φανέρωσε ήταν: «Και ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μετά από δυο χρόνια να μην παίζω και πάλι στην Παρί!»

● Το καλό φυσικά το ετοίμαζε για το τέλος, πριν την αποχώρησή του: «Νομίζω πως είμαι στα πλάνα της ομάδας και για την επόμενη χρονιά. Αλλά δεν είμαι και σίγουρος» είπε με το σαρδόνιο χαμόγελο που τον χαρακτηρίζει κρεμασμένο στο πρόσωπό του αφήνοντας τους δημοσιογράφους που τόσο... αγαπά για μια ακόμα φορά να βράζουν στο ζουμί τους.

● Το αγαπημένο σπορ του Ίμπρα δεν είναι το ποδόσφαιρο, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά να παίζει με τις λέξεις και τα νεύρα των άλλων!!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ