Αθλητισμος

Αποφασίστηκε η χρήση του VAR στη Σούπερ Λιγκ

Για να ελαχιστοποιηθούν τα διαιτητικά λάθη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
var_1kdb8q3l45qma1vtirx750ketr.jpg

Το πρώτο μέτρο «αντίδρασης» και προσπάθειας αναμόρφωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα είναι η θέσπιση του VAR από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό αποφασίστηκε προ ολίγου από την ΕΠΟ, ενώ στην ΚΕΔ εντάσσεται ένας ακόμη ξένος παλαίμαχος διαιτητής. Ο 60χρονος Ισπανός Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν θα είναι υπεύθυνος για αυτούς που σφυρίζουν τα ματς της Σούπερ Λιγκ. Παρ’ όλα αυτά, επικεφαλής παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ο Πορτογάλος Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Για όποιον δεν γνωρίζει, το  VAR είναι το ακρωνύμιο του Video Assistant Referee. Αν υπάρχει μια αμφισβητούμενη φάση, ο διαιτητής της αναμέτρησης έχει το δικαίωμα να διακόψει το παιχνίδι και να ζητήσει από τους ειδικούς χειριστές (διαιτητές και αυτοί) να δουν το βίντεο και να αποφασίσουν.

Ήδη το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του κόσμου με δύο μορφές. Είτε με την παρουσία χειριστών σε ειδικό δωμάτιο του γηπέδου, όπου έχει πολλές κάμερες, είτε με μία οθόνη έξω από τον αγωνιστικό χώρο, όπου εκεί ο διαιτητής ξαναβλέπει φάση σε ριπλέι όπως γίνεται στο μπάσκετ.

Πάντως, ακόμη κι έτσι, υπάρχουν αρκετά παράπονα, καθώς υπάρχουν λάθη στις αποφάσεις ακόμη και μετά την ενδελεχή εξέταση του βίντεο! Το VAR θα χρησιμοποιηθεί και στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ