Αθλητισμος

Μαθήματα ζωής από μονόχειρα μπασκετμπολίστα στις ΗΠΑ (video)

«Στην αρχή με υποτιμούν, όταν όμως καταλαβαίνουν πόσο καλός είμαι, είναι ήδη αργά» αναφέρει ο Ρόμπερτ Ουάιτακερ Τζούνιορ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
one-armed-basketball-player.jpg
Youtube

Το μεγαλείο της ανθρώπινης θέλησης και την τεράστια δύναμη της ψυχής φέρνει στο προσκήνιο η ιστορία ενός μονόχειρα καλαθοσφαιριστή στις ΗΠΑ.

Ο Ρόμπερτ Ουάιτακερ Τζούνιορ έχασε το αριστερό του χέρι σε ηλικία 10 ετών. Δεν το έβαλε κάτω. Δεν κλείστηκε στον εαυτό του. Δεν επέλεξε την απομόνωση. Συνέχισε να κάνει αυτό που αγαπά (σ.σ. να παίζει μπάσκετ), κάνοντας μια προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

«Έπαιζα μπάσκετ και πριν από το ατύχημα, οπότε για εμένα δεν υπήρχε καν η ερώτηση για το αν θα σταματούσα να παίζω» αναφέρει σε δήλωσή του.

Ο  Ρόμπερτ Ουάιτακερ Τζούνιορ έχει αγωνιστεί σε διάφορα τουρνουά ανά την αμερικανική επικράτεια, καθώς και σε χώρες του εξωτερικού (σ.σ.  Κίνα, Ιαπωνία, Μεξικό).

Robert Whitaker isn't letting one arm stop him from playing PRO BASKETBALL

«Κάθε φορά που βρίσκομαι στο γήπεδο, νιώθω πως με υποτιμούν, επειδή δεν με έχουν δει να αγωνίζομαι. Όταν, όμως, καταλαβαίνουν πόσο καλός είμαι, είναι αργά» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ουάιτακερ θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στη λίγκα «CIBACOPA» με τoυς Pioneros de Los Mochis.

One Armed Basketball Player Is A Handful For Opposing Players

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ