Αθλητισμος

Οκτώ φορές αήττητος ο Ραφαέλ Ναδάλ (video)

Ο πρώτος τενίστας που φτάνει αυτόν τον αριθμό στο παριζιάνικο Grand Slam

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42923-90309.jpg

Με 3-0 σετ ο Ισπανός τενίστας, Ραφαέλ Ναδάλ, κατέκτησε για όγδοη φορά στην καριέρά του το Ρολάν Γκαρός και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος τενίστας που φτάνει αυτόν τον αριθμό στο παριζιάνικο Grand Slam. Ο 27χρονος επιβλήθηκε με 6-3, 6-2, 6-3 του συμπατριώτη του, Νταβίντ Φερέρ, ο οποίος συμμετείχε πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam και παράλληλα υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κερδίσει το 2012. Ο Φερέρ άνοιξε το σκορ στο μεγάλο τελικό, καθώς προηγήθηκε με 1-0 γκέιμ με τον Ναδάλ να ισοφαρίζει γρήγορα. Ο Ισπανός είχε πάντα τις απαντήσεις του και δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του. Στο τρίτο σετ ο Ναδάλ προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, αλλά ο Φερέρ με μπρέικ μείωσε και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 2-2, δείχνοντας να μην επηρεάζεται από τη βροχή. Ο Ράφα πήρε το 5ο γκέιμ με τον Φερέρ να ισοφαρίζει εκ νέου . Η συνέχεια ανήκε στον κορυφαίο τενίστα στο χώμα που με μπρέικ έκανε το 5-3 και έφτασε στην επικράτηση και στην κατάκτηση του τροπαίου με 6-3 μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα.

Να σημειωθεί ότι ο Ισπανός έφτασε στον τελικό χωρίς να έχει χάσει σετ.

Ο Ράφα Ναδάλ παρέλαβε το τρόπαιο από τον Γιουσέιν Μπολτ και αμέσως μετά δήλωσε: “Συγχαρητήρια στον Νταβίντ για τον πρώτο του τελικό, το άξιζε. Ευχαριστώ όσους ήταν κοντά μου πέρυσι, την ομάδα μου και την οικογένειά μου, δεν θα τα κατάφερνα χωρίς αυτούς. Ούτε στα όνειρά μου δεν περίμενα αυτό το ρεκόρ των οκτώ κατακτήσεων. Ευχαριστώ τη ζωή που μου έδωσε την ευκαιρία”.

Ο Νταβίντ Φερέρ είπε: “Θα κάνω ό,τι μπορώ για να έχω και άλλη ευκαιρία για Grand Slam. Είναι δύσκολο, αλλά θα το παλέψω. Σίγουρα ήταν ένα ξεχωριστό τουρνουά για εμένα. Ευχαριστώ για τη στήριξη και συγχαρητήρια στον Ράφα, είναι ο καλύτερος".

Ο τελικός είχε και απρόσμενες εξελίξεις. Για πρώτη φορά στην ιστορία το γαλλικό τουρνουά τένις έγινε το επίκεντρο διαδηλώσεων κατά των γάμων ομοφυλοφίλων. Στο πιο χαρακτηριστικό επεισόδιο, ένας διαδηλωτής ημίγυμνος και φορώντας μάσκα, ξέφυγε από την ασφάλεια και μπήκε στον αγωνιστικό  χώρο κρατώντας ένα καπνογόνο, διακόπτοντας τον τελικό.

 

Λ.Χ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ