Αθλητισμος

Μπαρουφολογίας το ανάγνωσμα

Για μια ακόμη φορά ένας υπουργός δεν ξέρει τι λέει σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση όπως το ποδόσφαιρο

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4403892_1.jpg
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Δεν είναι κακό να μιλάς, αρκεί να ξέρεις τι λες! Κανόνας που τον αγνοούν γενικώς οι πολιτικοί ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκουν. Ανοίγουν το στόμα τους, πετάνε τρεις τέσσερις μεγαλοπρεπείς μπαρούφες και... αυτοθαυμάζονται: «τι είπα πάλι ο άνθρωπος!».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, για παράδειγμα... Υφυπουργός αρμόδιος για τον αθλητισμό που ανέλαβε να θεραπεύσει (πάλι!) τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, μόλις είδε να βγαίνουν τα πιστόλια! Και, φυσικά, δεν ξέρει τι να προτείνει και πώς να το υλοποιήσει για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα το οποίο διέκοψε για να... Αλήθεια, για ποιον ακριβώς λόγο το διέκοψε; Μάλλον κι ο ίδιος το ψάχνει ακόμα...

Ας είναι... Κάτι έπρεπε να δείξει ότι κάνει κι αυτός, όπως οι προηγούμενοι. Μιλώντας, λοιπόν, στην ΕΤ1 έβαλε τρεις όρους...

Ο πρώτος, να συμφωνήσουν όλοι ότι θα «αυστηροποιηθούν» οι ήδη «αυστηροποιημένοι» από την εποχή του Κοντονή κανονισμοί. Και τι θα προβλέπουν; Όποια ομάδα τιμωρείται, λέει, δύο φορές για επεισόδια να υποβιβάζεται! Πείτε μου μία μεγάλη ομάδα που θα μείνει στη Super League έτσι και εφαρμοστεί ο κανονισμός. Και βρείτε μία κυβέρνηση που θα το πάρει πάνω της και θα το εφαρμόσει.

Ο δεύτερος όρος είναι να καθίσουν οι «μεγάλοι» πρόεδροι να μιλήσουν μαζί του. Πήγε να το κάνει κι αυτό ο Κοντονής κι έφαγε πόρτα. Οι μισοί δεν θέλουν να βλέπουν τους άλλους μισούς. Και τελικά η σύσκεψη ματαιώθηκε.

Τρίτο, να σταματήσει η αστυνομία να μπαίνει στα γήπεδα και να αναλάβουν την αστυνόμευση οι σεκιουριτάδες της κάθε ομάδας. Προφανώς του διαφεύγει ότι οι περισσότεροι προέρχονται από τον χώρο των οργανωμένων οπαδών, άρα θα πρέπει να συλλαμβάνουν «τα αδέρφια τους»». Μπίνγκο!

Τώρα, ξέρετε πώς γίνονται αυτά τα πράγματα. Σε λίγες μέρες όλοι θα πουν «ναι, ναι, εντάξει», το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει, θα τελειώσει όπως θα τελειώσει και μετά μία από τα ίδια πάλι...

Γι’ αυτό καλό είναι να ξέρουμε τι λέμε. Από υπουργικές μπούρδες έχουμε χορτάσει... Μόνο που η πηγή προέλευσης μοιάζει ανεξάντλητη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ