Αθλητισμος

Στο χείλος του γκρεμού ο Παναθηναϊκός

Αν δεν… ξυπνήσει ο Αλαφούζος, αντιμετωπίζει έντονα το φάσμα του υποβιβασμού

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1564369.jpg

Πάνω που κάποια χαμόγελα είχαν επιστρέψει στα χείλη των φίλων του Παναθηναϊκού με τις απτές αποδείξεις ότι ο σύλλογος είναι έτοιμος να προχωρήσει πολλά βήματα μπροστά με την ανακατασκευή του ΟΑΚΑ, πριν από λίγο ήρθε η προσγείωση στην πεζή, ζοφερή πραγματικότητα.

Σήμερα εκδικάστηκαν υποθέσεις τεσσάρων ποδοσφαιριστών, στους οποίους ο Παναθηναϊκός οφείλει χρήματα: Του Γενς Βέμερ και των Λέτο, Εσιέν, Τοτσέ που έχουν βάλει κοινό δικηγόρο.

Μετά τις εκδικάσεις έπονται οι αποφάσεις του δικαστηρίου σε λίγες μέρες, που αναμένεται να είναι καταδικαστικές για τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν έχει πληρώσει τα προβλεπόμενα στους παίκτες.

Σε πρώτη φάση, το «τριφύλλι» μπορεί να χάσει τρεις βαθμούς για κάθε περίπτωση, ενώ βάσει κανονισμών τρεις αφαιρέσεις βαθμών ισούνται με υποβιβασμό!

Βέβαια, υπάρχει δίνεται πάντοτε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις και μετά τίθενται σε ισχύ οι ποινές.

Τα χρήματα σε Λέτο, Εσιέν, Τοτσέ δεν είναι τόσα πολλά και οι υποθέσεις αναμένεται να διευθετηθούν. Αντίθετα, ο Γερμανός Βέμερ ζητά άμεσα τις 500.000 ευρώ που του οφείλονται, ενώ από βδομάδα αναμένεται να προσφύγει στη ΦΙΦΑ και ο Ισπανός Σέρχιο Σάντσεθ, που ζητά 800.000!

Παράλληλα με τον χρόνο που πιέζει (τέλος του μήνα) για την αδειοδότηση ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος, η διοίκηση του ΠΑΟ πρέπει να αποπληρώσει άμεσα και αυτά τα χρέη.

Υποτίθεται πως ο Αλαφούζος σκέφτεται να κάνει το καθήκον του, ώστε να παραδώσει την ΠΑΕ στους επόμενους δίχως κάποια μεγάλη ζημιά (πχ. υποβιβασμένη) και αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα το κάνει. Τα λόγια και οι υποσχέσεις δεν έχουν καμία σημασία πια. Οι πράξεις απομένουν και πρέπει να γίνουν άμεσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ