Αθλητισμος

Ώρα για... αληθινές πράξεις

Αν δεν καθαρίσει και τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως φτάσει το «τέλος» του

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4401202.jpg
© ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η υπόθεση του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη αποτελούν ένα πρώτης τάξεως crash test για την Κυβέρνηση και την αθλητική δικαιοσύνη.

Είναι γνωστό πως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει πολύ καλές σχέσεις και συνεργασίες με τα δύο κυβερνώντα κόμματα, ενώ παράλληλα η ΕΠΟ (που ασκεί τον πειθαρχικό έλεγχο) απαρτίζεται από παράγοντες που εξελέγησαν με τη στήριξη του Σαββίδη.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε δις τη Δευτέρα πως δεν τον νοιάζει το πολιτικό κόστος και μένει αυτό να αποδειχθεί στην πράξη. Ουσιαστικά αυτό που γίνεται γνωστό είναι πως η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να φτιάξει ένα πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο που θα πρέπει να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα κι απ’ όλους. Πώς ακριβώς αυτό θα γίνει και πότε, θα φανεί πολύ σύντομα. Άλλωστε, ως τότε δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πιθανότατα θα περιμένει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, να εκδικαστούν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις.

Σε αυτό το σημείο να τονιστεί πως το πρόγραμμα τον βολεύει. Μετά την αγωνιστική του επόμενου σαββατοκύριακου, που δεν θα γίνει, θα υπήρχε έτσι κι αλλιώς διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, ενώ μετά την αγωνιστική της Πρωταπριλιάς, είχε προγραμματιστεί κενό ως τις 22 Απριλίου λόγω Πάσχα. Οπότε υπάρχει ο χρόνος να παρθούν οι αποφάσεις και να συμπτυχθεί το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας.

Ο απλός φίλαθλος κόσμος περιμένει από τους φορείς του αθλητισμού στη χώρα μας, να «σπάσουν αυγά» αυτή τη φορά και να μην πάνε σε μεσοβέζικες λύσεις. Αφενός οι εικόνες με τον οπλισμένο Σαββίδη έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και μας έχουν ρεζιλέψει, αφετέρου η απειλή της ΦΙΦΑ για Grexit από το διεθνές ποδόσφαιρο είναι ορατή και –πάνω απ’ όλα- υπαρκτή.

Άρα δεν μπορεί να εμφανιστεί ένας δικαστής που θα… χαϊδέψει τον ΠΑΟΚ –ειδικά με τόσα ενοχοποιητικά στοιχεία που υπάρχουν- ούτε ένας Εφέτης που θα αλλάζει σκανδαλωδώς αποφάσεις μέσα στα ξημερώματα…

Οπότε κατά βάση, η απόφαση τιμωρίας που θα βγει, θα πρέπει να είναι αρεστή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, αν δεν θέλουμε να χάσουμε την Εθνική μας ομάδα και το δικαίωμα των συλλόγων μας να παίζουν σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Κι αυτό, όντως, ξεπερνά τα πολιτικά παιχνίδια του καθενός…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ