Αθλητισμος

Πάρτι γενεθλίων για τη «Βασίλισσα» (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε περίπατο μέσα στη Γαλλία και απέκλεισε την Παρί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
madrit1.jpg
EPA/Christophe Petit Tesson

Πολύ πιο εύκολα από ό,τι περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε για δεύτερη φορά την Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1 μέσα στο Παρίσι και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρότι είχε νικήσει και στη Μαδρίτη με 3-1, η πρωταθλήτρια Ευρώπης πήγε με αέρα στο «Παρκ Ντε Πρενς», ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της και το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τη Ρεάλ, η οποία είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες και δύο δοκάρια.

Οι Ισπανοί προχώρησαν, ανήμερα των 116ων γενεθλίων τους, στον δρόμο για το τρίτο σερί Τσάμπιονς Λιγκ και 13ο στην ιστορία τους, ενώ η Παρί μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά.

Ούτε φέτος η ομάδα μπόρεσε να προχωρήσει περισσότερο από τους «16» τη διοργάνωσης, αν και σπαταλήθηκαν σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές! Από δω και στο εξής, και να θέλει ο ιδιοκτήτης Αλ Κελαϊφί να κάνει τόσο υψηλές επενδύσεις, δεν θα μπορέσει, αφού ο σύλλογός του δεν βγάζει τα ανάλογα χρήματα και θα έχει πρόβλημα με το περίφημο Financial Fair Play που έχει θεσπίσει η ΟΥΕΦΑ.

Το πιθανότερο είναι, μάλιστα, ν’ αναγκαστεί να πουλήσει το καλοκαίρι κάποιο μεγάλο όνομα (πχ. Νεϊμάρ) για να μπορέσει να έχει έναν νόμιμο ισολογισμό. Και φυσικά ν’ αλλάξει προπονητή, διότι ο Ουνάι Έμερι έχει αποτύχει παταγωδώς.

Στο άλλο χθεσινό ματς, η Λίβερπουλ παραχώρησε ισοπαλία με 0-0 στην Πόρτο, αλλά προκρίθηκε χάρη στο εντυπωσιακό 5-0 του πρώτου παιχνιδιού στην Πορτογαλία.

Des prothèses pour la Vénus de Milo à Paris pour alerter sur "les corps brisés"

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ