Αθλητισμος

Οι… πολλές βαθμολογίες της Σούπερ Λιγκ

Όλα τα σενάρια για τη συνέχεια του πρωταθλήματος

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4385359.jpg
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Υποτίθεται πως αυτό το κείμενο έχει στόχο να βοηθήσει τον αναγνώστη, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα τον μπερδέψει. Η Σούπερ Λιγκ έχει μπει στην τελική της ευθεία, όμως οι εξωαγωνιστικές εκκρεμότητες είναι τόσες πολλές, που κανείς δεν ξέρει πότε θα έχουμε καθαρή εικόνα για τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ακόμη δεν είναι δεδομένο ποιος θα κληθεί σε απολογία και τι θα γίνει με το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Πρέπει να οριστεί η δίκη, να γίνει, να βγει η απόφαση, να κάνει έφεση ο χαμένος και ο καιρός θα περνά…

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το επίσημο site της διοργανώτριας αρχής η βαθμολογία είναι:

ΠΑΟΚ 52
ΑΕΚ 51

Ολυμπιακός 46

Τα πιθανά σενάρια 

Α. Λόγω των επεισοδίων στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με αφαίρεση τριών βαθμών. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει έφεση που θα εκδικαστεί την Πέμπτη. Αν την κερδίσουν, η βαθμολογία μένει ως έχει. Αν τη χάσουν (που είναι πολύ πιθανό), τότε αυτή μεταβάλλεται ως εξής:

ΠΑΟΚ 52
ΑΕΚ 51

Ολυμπιακός 43

Β. Βάσει κανονισμών συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για το ρολό χαρτί στον Γκαρθία, ακριβώς όπως πέρυσι ο Παναθηναϊκός για το άδειο κουτάκι μπίρας στον Ίβιτς. Αν γίνει κάτι τέτοιο, ο Ολυμπιακός κερδίζει το ματς στα χαρτιά και ο ΠΑΟΚ χάνει και τρεις βαθμούς.

Έτσι η βαθμολογία θα είναι:

ΑΕΚ 51
ΠΑΟΚ 49

Ολυμπιακός 46

Γ. Εκτός βέβαια κι αν οι Πειραιώτες  κερδίσουν τη μεθαυριανή έφεση και πάμε στην ανατροπή:

ΑΕΚ 51
Ολυμπιακός 49

ΠΑΟΚ 49

Δεν θα πρέπει βέβαια να λησμονούμε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να διαταχθεί η διεξαγωγή του αγώνα, κανονικά στην Τούμπα.
 

Τα τρελά σενάρια 

Υπάρχουν άλλα δύο σενάρια που συζητούνται και στην ακραία μορφή τους είναι είτε πολύ ευνοϊκά για τον ΠΑΟΚ, είτε για τον Ολυμπιακό. Πάντως, κανένα από τα δύο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να γίνει πραγματικότητα.

Α. Ο ΠΑΟΚ θεωρεί πως ο Όσκαρ Γκαρθία έκανε θέατρο και δεν τραυματίστηκε και δεν αποκλείεται να ζητήσει να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ του, καθώς ο Ολυμπιακός εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο. Αν πάρουν οι Θεσσαλονικείς το παιχνίδι στα χαρτιά, η βαθμολογία θα διαμορφωθεί:

ΠΑΟΚ 55
ΑΕΚ 51

Ολυμπιακός 43 (και κινδυνεύει με άλλους -3)

Β. Την Κυριακή το βράδυ, έξω από το γήπεδο της Τούμπας έγιναν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και αστυνομικούς. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει κληθεί ήδη σε απολογία για ανάλογα περιστατικά στα Γιάννενα και αν κριθεί ένοχος για τις δύο αυτές περιπτώσεις (υπάρχουν βίντεο που αποδεικνύουν τα επεισόδια), τότε κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών ξανά! Δηλαδή, αν όλα κυλήσουν όπως τα θέλει ο Ολυμπιακός, τότε ο ΠΑΟΚ θα πάει στο -6 και η βαθμολογία θα είναι αυτή:

ΑΕΚ 51
Ολυμπιακός 49

ΠΑΟΚ 46

Το κακό στην υπόθεση, πέρα από το εύλογο  μπέρδεμα, είναι ότι το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών δεν θα κριθεί 100% στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν θα μετρήσει απαραίτητα ποιος έχει τους καλύτερους παίκτες, αλλά τους καλύτερους δικηγόρους…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ