Visual Browsing
Παναθηναϊκός: bye bye Παιανία, hello «Απήλιον»

Παναθηναϊκός: bye bye Παιανία, hello «Απήλιον»

Προπονητική μετακόμιση μετά από 32 χρόνια 

Στον αθλητικό χώρο «Απήλιον» (κοντά στο Κορωπί) και όχι στην Παιανία, θα προπονείται πλέον η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Αυτό προέκυψε μετά τις άκαρπες συζητήσεις για το επί 32 χρόνια «παράσινο» προπονητήριο, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη, στο ενοίκο του οποίου η η τωρινή ιδιοκτησία της ΠΑΕ (Αλαφούζος) αδυνατεί να αντεπεξέλθει. Ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Αλαφούζος (και όχι η χρεωμένη ΠΑΕ) θ΄ αγοράσει το «Απήλιον», ιδιοκτησίας Τσακίρη, όπου σήμερα προπονείται ο Πανιώνιος.

Η αλλαγή προπονητικής έδρας για τον Παναθηναϊκό έπρεπε να γίνει άμεσα, ώστε να δηλωθεί για τη διαδικασία αδειοδοτήσεων. Εξάλου η σύμβαση ενοικίοιυ για την Παιανία θα λήξει στις 30 Ιουνίου. Άγνωστο είναι ποια τύχη θα έχουν οι εγκαταστάσεις της Παιανίας, που είχαν παραχωρηθεί στους σημερινούς ιδιοκτήτες της ΠΑΕ με ενοίκιο (ενώ οι μετοχές είχαν μεταβιαστεί δωρεάν). Μείζον πρόβλημα αποτελούν τα περίπου 45 παιδιά απ΄ όλη την Ελλάδα, που αποτελούν το «φυτώριο» του Παναθηναϊκού και που τώρα ζούν στο ξενοδοχείο της Παιανίας, πηγαίνοντας σχολείο στην περιοχή

Συνέντευξη για τη διαφωνία των παλιών και των τωρινών ιδιοκτητών της ΠΑΕ έδωσε ο κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης.

Τα δεδομένα που αφορούν το «Απήλιον»:

Σχετικα
Ο νέος στόχος του Τσιτσιπά
Ο νέος στόχος του Τσιτσιπά

-2 γήπεδα 11Χ11 φυσικού χλοοτάπητα διαστάσεων 107 x 68 τ.μ. αποκλειστικής χρήσης επαγγελματικής ομάδας ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

-1 γήπεδο 11Χ11 υπερσύγχρονου συνθετικού χλοοτάπητα (7ης γενιάς) διαστάσεων 107 x 68 τ.μ. Μετατρέψιμο σε 3 γήπεδα 7Χ7

-2 γήπεδα 5Χ5 σύγχρονου συνθετικού χλοοτάπητα

Σχετικα
«Ποδιά» σε αγώνα μπάσκετ!
«Ποδιά» σε αγώνα μπάσκετ!

-γήπεδο προπόνησης τερματοφυλάκων σύγχρονου συνθετικού χλοοτάπητα

-2 γήπεδα 5Χ5 σύγχρονου συνθετικού χλοοτάπητα

-1 γήπεδο 8Χ8 σύγχρονου συνθετικού χλοοτάπητα

Πισίνα: Ανοικτή θερμαινόμενη πισίνα 25 μέτρων με 8 διαδρομές και νερό χλωρίου. Εφαρμογή βιολογικού και χημικού καθαρισμού σύμφωνα με τις προαπαιτούμενες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής.

Τένις: 1 διπλό γήπεδο Tennis συνθετικής επιφάνειας.

Καφετέρια-Εστιατόριο

Αποδυτήρια: Ξεχωριστός χώρος για την επαγγελματική ομάδα, ξεχωριστός για τις ακαδημίες.

Φωτισμός: Όλο το προπονητικό κέντρο, φωτίζεται από 15 πυλώνες.

Κερκίδες: Σε αυτές μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και 200 θεατές.

Πάρκινγκ: Υπάρχουν συνολικά τρεις χώροι για αυτό το λόγο, που μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και 150 οχήματα.

ΑΜΕΑ: Στους περισσότερους χώρους, υπάρχει πρόσβαση για άτομα με ειδικές ικανότητες.

Η συνέντευξη του κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη στη «Livesport» (επιλογές):

Για το υψηλό ενοίκιο της Παιανίας: «Η ΠΑΕ ήταν αυτή που απευθύνθηκε σε ανεξάρτητη εταιρεία, σε εκτιμητή μεσίτη, και ρώτησε σχετικά με την ενοικίαση της Παιανίας. Επί της τιμής αυτής που της δόθηκε από τη μεσιτική εταιρεία (1,8 εκατ. ευρώ), εγώ έκανα έκπτωση 600.000 ευρώ. Το τσάμπα τελείωσε. Το ξαναλέω, η ΠΑΕ ζήτησε να μάθει πόσο είναι το ενοίκιο. Εγώ δεν κάνω δωρεά. Αρκετά».

Για την πώληση της Παιανίας: «Δεν είναι προς πώληση η Παιανία. Αλλά αν υπάρξει πρόταση τη συζητώ. Δεν έχω πει εγώ κανένα νούμερο. Από τη μία λένε «δεν έχουμε λεφτά» και από την άλλη λένε ότι θέλουν να αγοράσουν την Παιανία».

Για το μέλλον της Παιανίας αν φύγει ο Παναθηναϊκός: «Αυτήν τη στιγμή δεν θεωρείται δεδομένη η συμφωνία. Συμφωνήσαμε στο τίμημα αλλά υπαναχώρησαν. Επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν «δεν έχουμε λεφτά». Νομίζουν ότι θα γίνει ό,τι και με τις μετοχές. Το θέλουν δωρεάν. Αλλά αυτό δεν θα γίνει».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Με πικραίνει η εικόνα του Παναθηναϊκού. Εγώ δεν μπήκα το 1979 για να εκμεταλλευθώ τον Παναθηναϊκό, μπήκα από μεράκι, εις βάρος της οικογένειάς μου και της δουλειάς μου».

Για τον Γιάννη Αλαφούζο: «Δεν κάνω κρίση για κανέναν».

Για την επιστρoφή της οικογένειας στην ομάδα: «Με τις παρούσες συνθήκες δεν το βλέπω. Έχει αλλάξει τίποτα στον αθλητισμό από τη μέρα που έφυγα;».

Μ.Φ.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5