Αθλητισμος

Με τα μάτια του φίλου μου: Τυφλός οπαδός της Μπαρτσελόνα «βλέπει» μπάλα στο Καμπ Νόου (video)

Η ιστορία του Χοσέ και η φιλία του με τον Σέζαρ που συγκίνησαν τα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
marca.jpg
Marca/Francesc Adelantado

Η Μπαρτσελόνα φιλοδώρησε με 6-1 τη Χιρόνα, το απόγευμα του Σαββάτου. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έκαναν πάρτι στον αγωνιστικό χώρο, προσφέροντας ένα χορταστικό θέαμα στους φιλάθλους που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο.

Στην εξέδρα βρισκόταν και ο Χοσέ Ρίτσαρντ Γκαγιέγκο, ένας τυφλός και κουφός φίλαθλος των «Μπλαουγκράνα» από την Κολομβία. Ένας ξύλινος πίνακας και η καθοδήγηση του φίλου του, Σέζαρ, αρκούσαν για να αντιληφθεί πλήρως όσα εκτυλίσσονταν στο χορτάρι.

UK: police respond to large explosion in Leicester

Έχοντας γεννηθεί με προβλήματα ακοής, ο Χοσέ σταμάτησε να ακούει σε ηλικία 9 ετών. Λίγα χρόνια αργότερα, στα 15 του, έχασε πλήρως την όρασή του. «Προσπάθησα να αυτοκτονήσω» αποκάλυψε σε δήλωσή του στην ισπανική εφημερίδα Marca.

«Ο Θεός μού έδωσε τη δύναμη να παλέψω» συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η θρησκεία και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον όπλισαν με υπομονή και επιμονή να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής.

«Ο Σέζαρ είναι ο μεταφραστής, ο οδηγός και ο αδελφός μου» εξηγεί, διευκρινίζοντας ότι οι δυο τους έχουν συμφωνήσει σε χειρονομίες και κινήσεις με συγκεκριμένο νόημα για το γκολ, για το οσφάιντ κ.λπ.

Με πληροφορίες από Marca

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ