Αθλητισμος

Οι Ισλανδοί θα… πλημμυρίσουν τη Ρωσία

Το 20% των κατοίκων της χώρας θέλει να πάει στο Μουντιάλ

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
167_iceland_performs_ultimate_viking_war_chant_throws_epic_homecoming_party_for_euro_2016_team_youtube_copy.jpg

Ο τίτλος είναι αρκετά παραπλανητικός, αφού η διοργανώτρια του Μουντιάλ, Ρωσία, είναι τεράστια σε έκταση και αριθμεί σχεδόν 150 εκατομμύρια κατοίκους. Άρα, σε καμία περίπτωση οι Ισλανδοί δεν θα μπορούσαν να την «πλημμυρίσουν».

Αντίθετα, πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι η φράση «οι Ισλανδοί θα αδειάσουν τη χώρα τους».

Οι συμπαθέστατοι «Βίκινγκς» αποτελούν τη μικρότερη πληθυσμιακά χώρα που έχει λάβει μέρος σε Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, αφού έχει μόλις 331.000 κατοίκους.

Οι αιτήσεις για τα εισιτήρια του Μουντιάλ, που θα γίνει το καλοκαίρι, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς υπολογίστηκαν σε 66.000! Κοινώς, ένας στους πέντε Ισλανδούς θέλει να βρεθεί στη Ρωσία και πιθανότατα θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!

Στη Γαλλία οι Ισλανδοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Ειδικά στο παιχνίδι των προημιτελικών με τη διοργανώτρια χώρα μαζεύτηκαν σχεδόν 10.000 άτομα στο γήπεδο. Συνολικά, στη Γαλλία ταξίδεψαν 27.000 άνθρωποι, δηλαδή το 8% του πληθυσμού της χώρας.

Στο Μουντιάλ, το ενδιαφέρον είναι πολλαπλάσιο και η εθνική Ισλανδίας θα αισθάνεται σαν να παίζει μπροστά στην… οικογένειά της. Το είχε πει πρόπερσι, άλλωστε, ο διεθνής αμυντικός Κάρι Άρνασον: «Σε κάθε αγώνα, κοιτούσα την εξέδρα και ήξερα τουλάχιστον τους μισούς. Αν όχι προσωπικά, σίγουρα φυσιογνωμικά»!

Η τρέλα του κόσμου για την εθνική ποδοσφαίρου είναι τεράστια και αυτό φάνηκε στον νικηφόρο νοκ άουτ αγώνα του EURO με την Αγγλία. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, το 99,8% των ανοιχτών τηλεοράσεων έδειχναν το παιχνίδι. Μόλις 650 άτομα απ’ όλη τη χώρα δεν είδαν το ματς, αν και το πιθανότερο είναι πως έχουν δύο συσκευές σπίτι τους και ξέχασαν ανοιχτή την… εφεδρική.

Στο βίντεο η υποδοχή των διεθνών στο Ρέικιαβικ και το πασίγνωστο πια «Viking Clap». 

Iceland performs ultimate 'Viking war chant', throws epic homecoming party for Euro 2016 team

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ