Αθλητισμος

5 μέρη για να παίξεις σε κλειστό γήπεδο τένις στην Ελλάδα

Επιλογές για όλα τα γούστα…

woman_guest.jpg
Εμμανουέλα Μαρινήτση
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
0d9ff8fc-1ec5-dbdc-a658-4ae8ee2c451b.jpg
rctennisclub.com.gr

Το τένις αποτελεί την ιδανική επιλογή για να γυμναστεί κάποιος, καθώς είναι ένα άθλημα στο οποίο καις από 400 μέχρι 600 θερμίδες την ώρα και μπορείς να το ξεκινήσεις σε οποιαδήποτε ηλικία.

Το να παίζεις σε ένα γήπεδο τένις σε οποιοδήποτε επιφάνεια (σκληρή, χώμα, γρασίδι) είναι κάτι το μοναδικό και ευτυχώς υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος στην Ελλάδα, με την δημιουργία ομίλων αντισφαίρισης σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Το τένις είναι εξωτερικό άθλημα και σε περίπτωση που βρέξει δεν μπορείς να παίξεις, ενώ αν έχει και ψιλή βροχή είναι και πάλι πρόβλημα, γιατί όταν οι γραμμές είναι βρεγμένες, είναι πολύ πιθανό να γλιστρήσεις και κατ' επέκταση να τραυματιστείς. Η μόνη περίπτωση να μπορέσεις έστω και με λίγη βροχή να παίξεις είναι σε ένα χωμάτινο γήπεδο.

Για αυτό το λόγο ιδανική επιλογή για να παίξεις τένις και να μην σου χαλάσει τίποτα απρόοπτο το παιχνίδι σου είναι τα κλειστά γήπεδα, αν και είναι μετρημένα στα δάχτυλα.

1.  Forty Love, Βάρη
Το club βρίσκεται στη Βάρη, πίσω από τη σχολή Ευελπίδων και διαθέτει 8 γήπεδα τένις (4 χωμάτινα και 2 με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς), από τα οποία τα δύο είναι κλειστά με σκληρή επιφάνεια (τύπου US Open).

846040669565c452f639922.57400106.jpg

Εκτός από το τένις στις εγκαταστήσεις του Forty Love υπάρχει κλειστό γήπεδο μπάσκετ (με δάπεδο εγκεκριμένο από την F.I.B.A), κλειστή θερμαινόμενη πισίνα (με ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή), γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 (με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς), πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και αίθουσες ομαδικής γυμναστικής.

2.  Red Clay Indoor Tennis Club, Θεσσαλονίκη
Το Red Clay Indoor Tennis Club βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και είναι ο μοναδικός όμιλος που έχει κλειστά χωμάτινα γήπεδα στην Ελλάδα. 

885a883b-c548-8372-36ab-247a4b98a7fb.jpg

Στις εγκαταστάσεις του υπάρχουν τρία χωμάτινα γήπεδα, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 6Χ6 (συνθετικός χλοοτάπητας), αλλά και beach volley.

3. TΑΤΟΙ Club, Βαρυμπόμπη
Το υπερπολυτελές κλαμπ έχει 17 γήπεδα τένις και τα τέσσερα από αυτά είναι κλειστά (δύο χωμάτινα και δύο με σκληρή επιφάνεια). Παράλληλα διαθέτει πισίνες, γυμναστήριο, σπα, beaty bar, αίθουσα μπιλιάρδου.

horis_titlo.jpg

Για να μπορέσει κάποιος να «γευτεί» αυτή την πολυτέλεια θα πρέπει να γίνει μέλος, αλλά εκτός από τις αρκετά βαριές οικονομικές υποχρεώσεις, θα πρέπει να πάρει γραπτή συστατική έγκριση από δύο εγγεγραμμένα μέλη.

4. Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας 
Είναι 10 λεπτά απόσταση από την Πτολεμαΐδα και διαθέτει 10 γήπεδα τένις με επιφάνεια green set, από τα οποία τα δύο είναι κλειστά με φουσκωτή κατασκευή τύπου μπαλονιού.

horis_titlo.jpg

5. Santa Marina Arachova Resort & Spa
Το πεντάστερο ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο της Αράχοβας, 8χλμ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών και διαθέτει 20 σουίτες και 1 βίλα.

tns.jpg

Στις εγκαταστάσεις του Santa Marina υπάρχει κλειστό γήπεδο τένις με χωμάτινη επιφάνεια, αλλά και θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, χαμάμ, σάουνα, γυμναστήριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ