Αθλητισμος

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν

Νίκησε 2-1 την Ντόρτμουντ στον τελικό των ευκαιριών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41940-88686.jpg

Η Ντόρτμουντ ήθελε να επαναλάβει το κατόρθωμα του 1997 όταν και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης απέναντι στην Γιουβέντους. Η Μπάγερν διεκδικούσε την ευκαιρία, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα να σηκώσει για πέμπτη φορά στην ιστορία της τη βαρύτιμη κούπα της διοργάνωσης.

Σε έναν αγώνα που δεν είχε ένταση αλλά οι ευκαιρίες έπεφταν βροχή, η Μπάγερν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο του φετινού Champions League. Πρωταγωνιστές στον επονομαζόμενο «γερμανικό εμφύλιο», όπως χαρακτηρίστηκε ο φετινός τελικός, ήταν οι δύο τερματοφύλακες, Νόιερ και Βάιντενφέλερ που επανειλημμένα πραγματοποίησαν σωτήριες επεμβάσεις.

Με την Ντόρτμουντ να μετρά έξι καλές φάσεις ήδη στο 22΄, η Μπάγερν είχε δοκάρι στο 26’ και μια σπουδαία ευκαιρία στο 30’ με τον Ρoμπέν να μην μπορεί να πλασάρει καλά τον Βάιντενφέλερ. Μεγάλη ευκαιρία είχε στο 35’ η Ντόρτμουντ με τον Ρόις να προσπαθεί να σεντράρει αλλά να μην τα καταφέρνει. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ρομπέν είχε ξανά την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ χωρίς να τα καταφέρνει και με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να φύγουν ισόπαλες για τα αποδυτήρια.

Ξαναμπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο, η Ντόρτμουντ αύξησε την πίεση στην Μπάγερν αναγκάζοντας του βαυαρούς σε λάθη. Ωστόσο, στο 60’ η Μπάγερν σκόραρε με τον Μάντζουκιτς. Είχε προηγηθεί η ενέργεια του Ριμπερί να βρει με εξαιρετική πάσα τον Ρόμπεν, με τον Ολλανδό να κάνει την παράλληλη πάσα παρά την πίεση του Βαϊντερφέλερ και ο Μάντζουκιτς σε κενή εστία να ανοίγει το σκορ, κάνοντας το 1-0 για την Μπάγερν.

Επτά λεπτά αργότερα, η Ντόρτμουντ κέρδισε πέναλτι έπειτα από ανόητη ενέργεια του Ντάντε να ανατρέψει τον Ρόις. Η ψύχραιμη εκτέλεση του πέναλτι από τον Γκουντογκάν έφερε το 1-1 στο σκορ του αγώνα. Η Μπάγερν θα έπρεπε να παίζει και με δέκα παίκτες, καθώς ο Ντάντε θα έπρεπε δει την δεύτερη κίτρινη του Ριτσόλι.

Με την Μπάγερν να έχει τρεις διαδοχικές ευκαιρίες στο 72’, 76’ και 77’, η Ντόρτμουντ έδειχνε να χάνει την φρεσκάδα με την οποία έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και να παραχωρεί τον πρώτο ρόλο στον αντίπαλό της. Κι ενώ στο 86’ το σενάριο της παράτασης έμοιαζε η πιο προφανής έκβαση του αγώνα, στο 89’ ο Ρομπέν σκόραρε για την ομάδα του μετά από ασίστ του Μάντζουκιτς κάνοντας με πλασέ το 2-1 για την Μπάγερν. Η λήξη του αγώνα βρήκε τους βαυαρούς, ένα χρόνο μετά τον χαμένο τελικό στην έδρα τους, να πανηγυρίζουν το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Δ.Α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ