Αθλητισμος

Χειμερινή Ολυμπιάδα: Στη Νότια Κορέα η αδερφή του δικτάτορα Κιμ της Βόρειας

Μαζί με στέλεχος – «κόκκινο πανί» για τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kim_yo_yong_-ape.jpg
ΑΠΕ

Στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα θα ταξιδέψουν μεθαύριο Παρασκευή η αδερφή του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας,  μαζί με ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος του κομμουνιστικού καθεστώτος,

Λεπτομερέστερα, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στην Πιονγκ Τσανγκ της Νότιας Κορέας, θα βρεθούν, για την τελετή έναρξης της χειμερινής Ολυμπιάδας, δυο υψηλόβαθμα στελέχη του κομμουνιστικού καθεστώτος, που είναι οι πολιτικοί επικεφαλής της βορειοκορεάτικης αθλητικής αποστολής: η κ. Κιμ  Γιο-Γιονγκ και ο κ. Τσόι Χούι.

Η πρώτη είναι η 28άχρονη αδερφή του δικτάτορα της  Βόρειας Κορέας κ. Κιμ Γιονγκ Ουν και αντιπρόεδρος του Τμήματος Προπαγάνδας του κόμματος, που είναι αρμόδιο για την ιδεολογική καθοδήγηση των Βορειοκορεατών μέσω των Μέσων Ενημέρωσης, της Τέχνης και της Κουλτούρας γενικότερα.

Στον δεύτερο, προκάτοχό της στο ίδιο πόστο και τώρα πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Καθοδήγησης Άθλησης,  το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει επιβάλει απαγόρευση εισόδου σε άλλες χώρες (Σ.Σ. Η οποία, προφανώς, δε θα τηρηθεί τώρα).  Επιπλέον το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τού έχει επιβάλει κυρώσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λογοκρισία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ