Αθλητισμος

Ο Ολυμπιακός πάτησε το κουμπί

Κάνει πως ξεχνάει την «δική του» εποχή και διεκδικεί μεγαλύτερη εύνοια απ’ όση παραχωρούσε στους αντιπάλους του

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4355234_1.jpg
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η κίνηση του Ολυμπιακού να ζητήσει την αντικατάσταση του διαιτητή στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιδιοφυής. Εκεί που θα έπαιζε με τον φόβο μιας εχθρικής σφυρίχτρας απέναντί του, ξαφνικά πάτησε το κουμπί και έκανε άνω κάτω το πρωτάθλημα με την ελπίδα ότι θα βγει στο τέλος ωφελημένος. Έτσι κι αλλιώς δεν είχε να χάσει τίποτα. Ήξερε και ξέρει ότι ο Παπαπέτρου δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά περιμένει πλέον μια ευνοϊκότερη αντιμετώπιση και (γιατί όχι;) ένα «60-40» υπέρ του στα σφυρίγματα. 

Φυσικά, κάνει πως ξεχνάει την «δική του» εποχή και διεκδικεί μεγαλύτερη εύνοια απ’ όση παραχωρούσε κάποτε στους αντιπάλους του. Μάλιστα, το πάτημα για να τα κάνει όλα μπάχαλο στην προσπάθειά του να αλλάξει τους συσχετισμούς, τού το έδωσε η ίδια η UEFA. Απόγευμα Πέμπτης έστειλε εντολή στην ΕΠΟ να βρει γρήγορα δύο ακόμη ξένους αρχιδιαιτητές, να τους βάλει δίπλα στον Πορτογάλο Περέιρα που βρίσκεται φυτεμένος ήδη εδώ σαν γενικός επιτηρητής ώστε να δημιουργηθεί μια «τρόικα» που θα ορίζει από δω και μπρος ποιοι θα σφυρίζουν σε κάθε ματς του πρωταθλήματος. Στην πραγματικότητα η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αδειάζει τους δύο Έλληνες που υπάρχουν στην κορυφή της Διαιτησίας, δηλαδή τον Κουκουλάκη και τον Τριτσώνη και τους παίρνει την όποια εξουσία, θεωρώντας ότι με τους δικούς τους ορισμούς προκαλούν εντάσεις, παράπονα και ανασφάλεια.

Το timing ήταν ιδανικό. Άλλωστε, το «νέο ενδιαφέρον» της UEFA για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά πράγματα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες του Ολυμπιακού. Από την ώρα που με δική της παρέμβαση και επιτήρηση άλλαξε η κατάσταση στην ελληνική ομοσπονδία, ξηλώθηκε το προηγούμενο «καθεστώς Γκιρτζίκη» και εγκαταστάθηκε η διοίκηση Γραμμένου με σημαία την «εξυγίανση», οι έξω είχαν πιστέψει ότι η κατάσταση θα διορθωνόταν. Προφανώς κατάλαβαν ότι απλά άλλαξε ο Μανωλιός. Διαπίστωσαν πως κάτι δεν πάει πάλι καλά και αποφάσισαν να ξαναβάλουν σε «υψηλή επιτήρηση» το ποδόσφαιρό μας. Δείγμα ότι και έξω από τα πράγματα ο Ολυμπιακός έχει την δυνατότητα να επηρεάζει καταστάσεις προς όφελός του.

Το σίριαλ που ξεκίνησε με το ντέρμπι της Κυριακής, δεν θα τελειώσει έτσι. Θα έχει μια μεγάλη σειρά από «πολεμικά» επεισόδια, καθώς η πλευρά του Μαρινάκη από τη μια και του Σαββίδη με τον Μελισσανίδη από την άλλη, καθημερινά θα σκληραίνουν όλο και περισσότερο όχι μόνο σε ποδοσφαιρικό αλλά και σε επιχειρηματικό - πολιτικό επίπεδο. Κι ο κόσμος θα παρακολουθεί πότε ενθουσιασμένος, πότε αδιάφορος και πότε κουνώντας αηδιασμένος το κεφάλι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ