Αθλητισμος

Ο Ζιντάν γκρέμισε όσα έχτισε ο ίδιος

Αποκλεισμός-σοκ της Ρεάλ από τη Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα μέσα στο Μπερναμπέου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19006400.jpg
EPA/Rodrigo Jimenez

Ο Ζινεντίν Ζιντάν παρέλαβε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε άσχημη κατάσταση τον Ιανουάριο του 2016. Μπόρεσε να την οδηγήσει σε δύο συνεχόμενες κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, στον περσινό πρωτάθλημα, σε αρκετά ακόμη τρόπαια μικρότερης σημασίας και είναι βέβαιο πως το όνομά του θα γραφτεί (και σαν προπονητής) με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του συλλόγου.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, έχει φέρει τη «βασίλισσα» σε χειρότερη θέση απ’ αυτή που τη βρήκε πριν από δύο χρόνια. Πώς τα κατάφερε; Είναι απορίας άξιον. Εμπιστεύτηκε το ένστικτό του, δεν έκανε μεταγραφές, πραγματοποίησε πολλά λάθη στο εσωτερικό της ομάδας και τώρα βιώνει την πανωλεθρία.

Στην Πριμέρα Ντιβισιόν, έχει τη Ρεάλ στην τέταρτη θέση, 19 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα. Έπειτα από προτροπή του Κριστιάνο Ρονάλντο, οι παίκτες συμφώνησαν πως θα παλέψουν για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Ισπανίας. Εκεί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη Λεγανές. Νίκησαν με 1-0 εκτός έδρας πριν από μία εβδομάδα, αλλά χθες το βράδυ ηττήθηκαν με 2-1 μέσα στην έδρα τους από την ομάδα του Δημήτρη Σιόβα και υπέστησαν ταπεινωτικό αποκλεισμό.

«Εγώ φταίω» ψέλλισε ο Ζιντάν, αλλά μάλλον είναι αργά. Οι μεταγραφές τελειώνουν σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ο Γάλλος έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο, ενώ στις 14 Φεβρουαρίου θα γίνει το πρώτο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ο μοναδικός θεσμός που απέμεινε στους Μαδριλένους και όλα δείχνουν πως ούτε εκεί έχουν μεγάλη τύχη απέναντι στον Νεϊμάρ και την παρέα του.

The Fall - Victrola Time (live @ Athens, Gagarin club - 01/02/2014)

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ