Αθλητισμος

Παντού μεταγραφές και στη μέση ο Παναθηναϊκός

Οι διεκδικητές του τίτλου τρέχουν να ενισχυθούν, ενώ οι «πράσινοι» ψάχνουν ακόμη χρήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18600666.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Φτάσαμε στο μέσον της μεταγραφικής περιόδου και από τη στιγμή που οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν, παράλληλα με τη μάχη της κορυφής, οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κάνουν ό,τι μπορούν για να ενισχύσουν το ρόστερ τους.

Ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος Ολυμπιακός πήρε νέο προπονητή τον Όσκαρ Γκαρσία, απέκτησε τους μπακ Χατζισαφί-Ιγκόρ Σίλβα, ενώ έκανε το «μπαμ» με τον Μιραλάς. Θεωρητικά δεν θα αποκτήσει άλλον παίκτη, μα αντίθετα προσπαθεί να αδειάσει το ρόστερ του από παίκτες σαν τον Φιγκέιρας, τον Καρσελά και τον Εμενίκε.

Χθες, όμως, έγινε γνωστό πως η Νότιγχαμ (ομάδα ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη) έκανε πρόταση 300.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό για να πάρει τον Νίκλας Χουλτ, ο οποίος θέλει να μείνει ελεύθερος. Αν ολοκληρωθεί αυτό το deal, είναι πιθανό να δούμε τον Σουηδό από το καλοκαίρι να φορά τα «ερυθρόλευκα».

Η ΑΕΚ πήρε νωρίς-νωρίς δύο παίκτες στα χαφ για να καλύψει τα κενά των τραυματιών Μάνταλου και Γιόχανσον. Ήδη έχουν ντεμπουτάρει οι Μασούντ και Μοράν, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και περαιτέρω κινήσεις τόσο σε αριστερό μπακ όσο και εξτρέμ.

Η «Ένωση» είναι αναγκασμένη να παίξει τη μισή και παραπάνω χρονιά τις επόμενες εβδομάδες, αφού πέρα από τα κρίσιμα παιχνίδια πρωταθλήματος με Ατρόμητο και Ολυμπιακό, έχει ακόμη διπλή αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» για το Κύπελλα, αλλά και τους αγώνες για το Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου.

Αυτός που καίγεται περισσότερο για άμεση ενίσχυση είναι ο ΠΑΟΚ. Πριν από μερικές μέρες ανακοινώθηκε ο αριστερός μπακ Ασεβέδο, που δείχνει πάντως λίγο… βαρύς και δεν θα αγωνιστεί αμέσως, όμως διακαής  πόθος των πάντων είναι ο Ροντρίγκο Μολέντο. Η συμφωνία με τον Βραζιλιάνο και τον Παναθηναϊκό είναι κοντά, όμως οι οριστικές εξελίξεις μετατίθενται. Από ‘κει και πέρα, υπάρχει  σκέψη για απόκτηση επιθετικού, ανεξάρτητα με το αν θα φύγει ή όχι ο Πρίγιοβιτς.

Τέλος, στον Παναθηναϊκό δεν καίγονται απλά να βρουν χρήματα. Ουσιαστικά παζαρεύουν, ψάχνοντας ταυτόχρονα να πουλήσουν όσους περισσότερους παίκτες γίνεται.

Πολύ σύντομα θα πουληθεί ο Αργεντινός φορ Τσάβες, αλλά τα χρήματα που θα εισπράξουν οι «πράσινοι» θα τα δώσουν στην Μπόκα Τζούνιορς, απ’ όπου τον αγόρασαν το καλοκαίρι.

Αυτός που μπορεί να φέρει 2 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ενώ ο Κουλιμπαλί έχει προτάσεις 200-300 χιλιάδων, που απορρίπτονται από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Οι Χουλτ και Λουντ προσπαθούν να φύγουν ως ελεύθεροι στο τέλος του μήνα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα φέρουν χρήματα, ενώ είναι πιθανό να πουληθεί και ο Βιγιαφάνιες. Σημειωτέον πως ο Ουζουνίδης έχει τονίσει πως Κουρμπέλης και «Βίγια» είναι οι τελευταίοι που θέλει να παραχωρηθούν, όμως όλα δείχνουν πως θα φύγουν πρώτοι. Είναι, άλλωστε, οι πιο ποιοτικοί παίκτες που διαθέτει.

Από τον Μολέντο, θα πάρει γύρω στα 300 χιλιάρικα που θα δώσει ο ΠΑΟΚ, συν τους Κάτσε-Κωνσταντινίδη, πιθανώς με μεταγραφή, αλλά με τους Θεσσαλονικείς να πληρώνουν ως το καλοκαίρι του συμβόλαιό τους.

Πριν από μερικές, το «τριφύλλι» πήρε τον αμυντικό Βαγγέλη Οικονόμου, που έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ