Αθλητισμος

Κρίσιμες μέρες για τον Παναθηναϊκό

Προσφυγές, μεταγραφές, πωλήσεις και στη μέση το Κύπελλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4336077.jpg
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Πολύ κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που καλείται να βρει λύσεις σε προβλήματα πάσης φύσεως.

Τόσο σήμερα όσο και αύριο, άνθρωποι του «τριφυλλιού» θα περάσουν τα πρωινά τους στις δικαστικές αίθουσες, όπου είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν ένα σωρό προσφυγές πρώην παικτών της ομάδας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Εσιέν, Λέτο, Βέμερ, Τοτσέ, Τελάντερ και Ταυλαρίδη, με τις δύο τελευταίες περιπτώσεις να ανησυχούν έντονα τους «πράσινους», καθώς είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Δανός και ο Έλληνας στόπερ δεν θα συνηγορήσουν σε νέα αναβολή και διακανονισμό.
 

Ταυτόχρονα εντείνονται οι προσπάθειες για την πώληση παικτών, με τα τελευταία νέα να μην είναι τόσο ευχάριστα για το ταμείο του συλλόγου. Ο Μολέντο είναι αποφασισμένος να πάει στην Ιντερνασιονάλ και όχι στον ΠΑΟΚ (που δίνει χρήματα και παίκτες), είτε τώρα είτε το καλοκαίρι. Αν η μετακίνησή του γίνει τώρα, οι Βραζιλιάνοι προτείνουν έναν ποδοσφαιριστή τους ως δανεικό ως αντάλλαγμα (ένας Θεός ξέρει ποιον), ενώ το καλοκαίρι ο θηριώδης αμυντικός μπορεί να φύγει ελεύθερος.
 

Ούτε ο Λουντ βρίσκει ομάδα της αρεσκείας του, για τον Κουλιμπαλί δεν υπάρχουν προτάσεις, ενώ στασιμότητα επικρατεί και με τον Χουλτ. Αντίθετα, οι δυο πιο πιθανοί να αποχωρήσουν είναι αυτοί που δεν θέλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης: Ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο αρχηγός του ΠΑΟ και ο Αργεντινός βρίσκονται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων του εξωτερικού, ενώ ο Κουρμπέλης ίσως φέρει χρήματα που θα ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
 

Αντίθετα, πρέπει να γίνουν και κάποιες μεταγραφές ώστε να δυναμώσει κάπως το αναιμικό ρόστερ, με παίκτες που θα έρθουν ως ελεύθεροι ή δανεικοί. Ο Σταύρος Τσουκαλάς (29 ετών, αμυντικός χαφ) ζήτησε να φύγει από τον Αστέρα Τρίπολης και πιθανώς να πάει στον Παναθηναϊκό, ενώ υπάρχουν επαφές για δωρεάν δανεισμό του Αντρέι Πανιούκοφ, ενός 23χρονου Ρώσου επιθετικού που ανήκει στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.
 

Όλα τα παραπάνω σε μία μέρα που το «τριφύλλι» θα παίξει για την επιβίωσή του στο Κύπελλο Ελλάδος. Στις 7.30 το απόγευμα θα υποδεχθεί τη Λαμία στη Λεωφόρο, με στόχο να ανατρέψει το ντροπιαστικό 4-1 του πρώτου αγώνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ