Αθλητισμος

Ο Γκαρθία ξέρει από πρωταθλητές

Τρεις τίτλους έχει κατακτήσει ο νέος προπονητής των «ερυθρόλευκων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
oscar-garcia.jpg

Μπορεί ο Όσκαρ Γκαρθία να μην έχει πετύχει σε όλες τις ομάδες που έχει εργαστεί, εν τούτοις έχει ένα σημαντικό «συν», το οποίο σκοπεύει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Ο Καταλανός έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα στην καριέρα του ως προπονητής (δύο με Σάλτσμπουργκ και ένα με Μακάμπι Τελ Αβίβ), κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζει από την πίεση της κορυφής.

Αντίθετα, στη Σεντ Ετιέν εφέτος απέτυχε σε ένα μεγάλο… test drive για την καριέρα του, αφού έμεινε μόλις λίγους μήνες (απολύθηκε τον Νοέμβριο), έπειτα από μια ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από τη Λιόν με 5-0, στο γειτονικό ντέρμπι.

Βεβαίως, άλλες οι απαιτήσεις του γαλλικού πρωταθλήματος και άλλες του ελληνικού, που είναι ισάξιο (άντε λίγο καλύτερο) από το αυστριακό ή το ισραηλινό, όπου και πέτυχε.

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο 44χρονος θα ανακοινωθεί σήμερα από τους «ερυθρόλευκους» και από Δευτέρα θα πιάσει δουλειά.

Έχει ενδιαφέρον πως θα τον υποδεχθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού, αφού ο Τάκης Λεμονής -παρά την αρχική δυσπιστία- κέρδισε ξανά τη συμπάθεια του κόσμου. Μπορεί στα ευρωπαϊκά ματς να απέτυχε παταγωδώς, όμως στη Σούπερ Λίγκα έφερε την ομάδα πρώτη, πάνω από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που εφέτος είναι πολύ δυνατοί αντίπαλοι.

Γι’ αυτό και στα επίσημα social media των «ερυθρόλευκων», δεν υπάρχει πουθενά η είδηση του τέλος της συνεργασίας με τον Λεμονή. Προφανώς, η διοίκηση φοβήθηκε τις αντιδράσεις του κόσμου, σε μια εποχή που το πρωτάθλημα ξαναρχίζει και κάθε ματς είναι κρίσιμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ