Αθλητισμος

Έφυγε από τη ζωή ο Ευγένιος Γκέραρντ

Η εμβληματική φιγούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου πέθανε σε ηλικία 77 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4296500.jpg
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Ένας από τους πιο αγαπητούς προπονητές που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα, ο Έγκε Γκέραρντ, πέθανε την Τρίτη στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Ολλανδός ήρθε στην Ελλάδα το 1985 για λογαριασμό του ΟΦΗ και έμεινε στον πάγκο του για 15 συνεχόμενα χρόνια, σε μια επίδοση που συνιστά ρεκόρ για την Ελλάδα. Στη συνέχεια εργάστηκε στην ΑΕΚ, τον Ηρακλή, τον ΑΠΟΕΛ και την Παναχαϊκή, αλλά στη συνείδηση των πάντων είναι ως ο άνθρωπος που αναμόρφωσε τον ΟΦΗ. Του χάρισε το μοναδικό Κύπελλο της ιστορίας του (1987), ενώ κατέγραψε σπουδαίες πορείες τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.

Μετά την απόσυρσή του από τους πάγκους, ο Γκέραρντ έμεινε στην Κρήτη. Ενσωματώθηκε στην τοπική κοινωνία και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Ο «Μίστερ», όπως όλοι τον αποκαλούσαν, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία. Μάλιστα, ήταν αναμενόμενη εδώ και μήνες η μοιραία είδηση…

Ο Ευγένιος Γκέραρντ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, έκανε πριν από 1,5 μήνα την τελευταία του δημόσια εμφάνιση, σε φιλικό αγώνα προς τιμήν του, μεταξύ παλαιμάχων. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ