Αθλητισμος

Κάποτε στην Τρίπολη, τώρα στην Πρέμιερ Λιγκ

Η Σουόνσι ψάχνει να σωθεί από τον Κάρλος Καρβαλιάλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
karlos.jpg
EPA/TOLGA BOZOGLU

Ελάχιστοι θυμούνται πια τον Κάρλος Καρβαλιάλ, τον Πορτογάλο προπονητή που ήρθε το καλοκαίρι του 2008 στον Αστέρα Τρίπολης, με το προσωνύμιο «μικρός Μουρίνιο». Η παρουσία του στη Σετούμπαλ συνοδεύτηκε από έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και κατάκτηση του Λιγκ Καπ της χώρας και έτσι οι προσδοκίες μεγάλωσαν για τον 43χρονο –τότε- κόουτς.

Στην Τρίπολη απέτυχε παταγωδώς και έφυγε νύχτα μέσα σε μερικούς μήνες. Μεταξύ άλλων είχε δύο αποτυχημένες θητείες σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπεσικτάς, ενώ το 2012 φεύγοντας από την Κωνσταντινούπολη, έμεινε για τρία χρόνια άνεργος!

Επέστρεψε στην προπονητική το 2015, υπογράφοντας στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Δύο φορές έφτασε μια ανάσα από την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν τα κατάφερε. Παραμονή Χριστουγέννων συμφώνησε να φύγει και από σήμερα έχει ένα νέο project,  να διατηρήσει την ουραγό Σουόνσι στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας.

Είναι ο δεύτερος προπονητής της Πρέμιερ Λιγκ που έχει θητεία στη χώρα μας, μετά τον επίσης Πορτογάλο, Μάρκο Σίλβα, ο οποίος πέρασε από τον Ολυμπιακό και τώρα εργάζεται στη Γουότφορντ. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ