Αθλητισμος

Η ντροπή της Σεβίλλης

Απέλυσε τον προπονητή που μόλις έκανε εγχείρηση για τον καρκίνο του προστάτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18743989.jpg
photo: RAUL CARO / EPA

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από την είδηση-σοκ ότι ο Εντουάρντο Μπερίσο προσεβλήθη από καρκίνο του προστάτη. Δεν το ήξερε κανείς μέχρι που ο ίδιος ενημέρωσε τους παίκτες στο ημίχρονο του αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Λίβερπουλ. Οι Ισπανοί έχαναν 3-0, αλλά για χάρη του κόουτς τους ισοφάρισαν σε 3-3.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, άπαντες στάθηκαν στο πλευρό του και ο Αργεντινός προπονητής χειρουργήθηκε άμεσα με επιτυχία. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα γύρισε στη δουλειά τους, στις προπονήσεις και στον πάγκο των Ανδαλουσιάνων.

Χθες, όμως, η διοίκηση της Σεβίλλης τον απέλυσε κατηγορώντας τον για τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα! Δηλαδή έδιωξε έναν άνθρωπο, που αναρρώνει από καρκίνο και ρίχνοντας την ευθύνη για κάποιες ήττες, ενώ αυτός ήταν άρρωστος! Και μάλιστα, μόλις πριν από τα Χριστούγεννα…

Αν θυμηθεί κανείς πως συμπεριφέρθηκε η Μπαρτσελόνα στον προπονητή της Τίτο Βιλανόβα, από τη μέρα που αυτός αρρώστησε ως τη μέρα που έφυγε από τη ζωή, αλλά και στον Ερίκ Αμπιντάλ που πάλεψε δύο φορές με τον καρκίνο, καταλαβαίνει τις διαφορές.

Ο Βιλανόβα, αν και σε προχωρημένο στάδιο, παρέμεινε προπονητής στην ομάδα κι ας ήταν ολημερίς στα νοσοκομεία, ο Αμπιντάλ είχε σηκώσει πρώτος και σαν αρχηγός το Τσάμπιονς Λιγκ του 2011 στο Λονδίνο. Η Σεβίλλη, προτίμησε να ασχοληθεί και να πράξει με βάση τα τρέχοντα αποτελέσματα.

Δυστυχώς δεν είναι όλες οι ομάδες μεγάλες σε αυτόν τον κόσμο…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ