Αθλητισμος

Ο Κλάους στον Παναθηναϊκό, ο Μπεργκ στον ΠΑΟΚ

Τα σενάρια και η νέα πραγματικότητα του ποδοσφαίρου μας

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dh2bqsfxoaeqmt6.jpg

Σε λίγες μέρες, ο Κλάους Αθανασιάδης θα μείνει πιθανότατα ελεύθερος από τη Μακάμπι Χάιφα. Ήταν για ένα περίπου χρόνο άσφαιρος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και συμφώνησε να αναζητήσει τα δίχτυα στο πολύ πιο εύκολο Ισραήλ. Δεν τα κατάφερε, απ’ όσο φαίνεται, ούτε εκεί. Φέτος έχει ένα γκολ σε 11 ματς.

Καθώς αποχωρεί, λοιπόν, σκέφτομαι πως δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να πήγαινε στον Παναθηναϊκό τώρα που η ομάδα θέλει να κάνει...μεταγραφές και ψάχνει σέντερ φορ που δεν θα έχει την απαίτηση να πληρώνεται, για να μπαλώσει το κενό της στην επίθεση μέχρι το καλοκαίρι και...βλέπουμε. Μάλιστα, επειδή ο παίκτης συνήθισε να φοράει πράσινα εκεί που πήγε, δεν θα του είναι καθόλου δύσκολη η προσαρμογή.

Τις ίδιες ώρες ξαναζεσταίνεται το σενάριο να διώξουν από τον ΠΑΟΚ τον Πρίγιοβιτς και να φέρουν τον Μπεργκ από την Σαουδική Αραβία.

Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι της μοίρας που θα δείχνει με πολύ γλαφυρό τρόπο και τους νέους συσχετισμούς που διαμορφώνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο μέχρι πέρυσι τριτοτέταρτος ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον πολύ πάνω πάνω από τον Παναθηναϊκό και αγωνιστικά, αλλά και σε επίπεδο εντυπώσεων ή κινήσεων.

Η μία ομάδα «πάει για πρωτάθλημα» και διαθέτει την άνεση να διαλέγει εν ενεργεία παίκτη της Εθνικής Σουηδίας που το καλοκαίρι θα παίξει στο Μουντιάλ.

Η άλλη έχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και προσπαθεί να βρει από τα κάτω κάτω ράφια της ποδοσφαιρικής αγοράς κανένα παιχτάκι που βρίσκεται στα τελειώματά του για να
«ενισχυθεί». Πριν λίγα χρόνια θα ακουγόταν αδιανόητο. Τώρα, αποτελεί την νέα πραγματικότητα του ποδοσφαίρου μας...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ