Αθλητισμος

Διαστάσεις στη Γαλλία η «ρατσιστική επίθεση»

Θύμα Καμερουνέζος βολεϊμπολίστας σε ματς με τον Ολυμπιακό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tour_kamunezos.jpg
EUROKINISSI / LATO KLODIAN

Μεγάλες διαστάσεις πήρε στην Γαλλία η «ρατσιστική επίθεση» που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε ο βολεϊμπολίστας της Τουρ Νέιθαν Γουνεμπάινα από μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού στον μεταξύ τους αγώνα για το Challenge Cup. 

Και μπορεί η ελληνική ομοσπονδία να διαψεύδει αλλά ο θόρυβος που δημιουργήθηκε έχει ξεσηκώσει θόρυβο και προκαλεί ανακρίσεις για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Ήδη οι παίκτες μετά από απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου ύψωσαν συμβολικά τη γροθιά τους πριν από τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής, εναντίον κάθε ρατσιστικής εκδήλωσης. 

tour.png

Ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν γραπτά τις απόψεις τους για όσα έγιναν στο ματς Ολυμπιακού - Τουρ.

Προς το τέλος του πρώτου σετ κι ενώ το σκορ ήταν 24-24 ο Γουνεμπάινα πηγαίνοντας στην γραμμή του σερβίς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Όπως κατήγγειλαν οι άνθρωποι της γαλλικής ομάδας ο παίκτης έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ο παίκτης επέστρεψε μετά από περίπου τέσσερα λεπτά κι ενώ το παιχνίδι είχε διακοπεί. Ο ακραίος της Τουρ αποβλήθηκε από το υπόλοιπο του αγώνα γεγονός που ανάγκασε τη γαλλική ομάδα να κάνει ένσταση για αντικανονική αποβολή. 

Θέση πήρε και η γαλλική ομοσπονδία ενημερώνοντας την πειθαρχική επιτροπή της CEV ενώ πληροφόρησαν και την υπουργό αθλητισμού της Γαλλίας Λορά Φλεσέλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ