Αθλητισμος

Ρωσικό bullying δέχθηκαν οι νέοι της Λίβερπουλ από την Σπαρτάκ Μόσχας (video)

Για δεύτερη φορά στο μεταξύ τους ματς

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
liverpool.jpg

Θλιβερή επανάληψη με ρατσιστικό bullying στο Λίβερπουλ με την Σπαρτάκ. Όπως ακριβώς συνέβη και στο πρώτο παιχνίδι στη Ρωσία μεταξύ των Άγγλων και της Σπαρτάκ Μόσχας, έτσι και στο δεύτερο οι παίκτες της ομάδας νέων των «Κόκκινων» έγιναν αποδέκτες ρατσιστικών σχολίων σε αγώνα για το Uefa Youth League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Άγγλοι ήδη από το ημίωρο είχαν καθαρίσει το παιχνίδι με δύο γκολ από τους Τζόουνς και Τζόνστον, με το σκορ να παραμένει έτσι εώς το τέλος, αίσθηση όμως προκάλεσαν οι καταγγελίες του Στίβεν Τζέραρντ και του επιτελείου του για νέο κρούσμα ρατσισμού από παίκτες της ομάδας της Μόσχας εναντίον των παικτών του, με κύριο αποδέκτη τον νεαρό αστέρα Ράιαν Μπριούστερ.

Το χειρότερο στην όλη υπόθεση ήταν πως και στο πρώτο ματς στην Ρωσία είχε υπάρξει παρόμοιο περιστατικό με τον παίκτη της Λίβερπουλ, Μπόμπι Αντεκάνιε να «ακούει» τους οπαδούς της ρώσικης ομάδας να μιμούνται πιθήκους κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα.

Μάλιστα το συμβάν είχε φτάσει στα υψηλά κλιμάκια της UEFA με την Σπαρτάκ να καταδικάζει αυτήν την κίνηση. Μάλλον όμως αυτή η στάση δεν κράτησε για πολύ, αφού αυτήν την φορά οι ίδιοι της οι παίκτες προέβησαν σε μια τόσο απρεπή κίνηση. O Μπριούστερ, όπως και ο Αντεκάνιε, στοχοποιήθηκαν λόγω του χρώματος τους και o 17χρονος άσσος μετά την λήξη του αγώνα ήταν εκτός εαυτού με συμπαίκτες και προπονητές να κάνουν τα πάντα για να τον ηρεμήσουν.

El Amante - Nicky Jam (Video Oficial)  (Álbum Fénix)

 Στο πρώτο συμβάν που είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο η UEFA είχε επιβάλλει μια «απαλή» τιμωρία, με αποκλεισμό 500 θέσεων στην εξέδρα, καθώς και την υποχρέωση να επιδείξουν τα συνηθισμένα πανό κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στους εντός έδρας αγώνες του Champions League.

Οι Ρώσοι που συχνά πυκνά κατηγορούνται για κρούσματα ρατσισμού, έχουν πολλάκις δικαιολογηθεί, λέγοντας πως τα ΜΜΕ δίνουν υπερβολική έκταση σε μεμονωμένα περιστατικά. «Είναι δύσκολο για μένα να σχολιάσω πάνω στο θέμα την δεδομένη στιγμή, αν και όλοι είδαμε τι συνέβη. Είναι κάτι που ο σύλλογος πρέπει να ασχοληθεί εκτενώς και να βρει τρόπο να το αντιμετωπίσει με επάρκεια», δήλωσε ο Τζέραρντ μετά τη λήξη του παιχνιδιού έχοντας εκτεταμένες συζητήσεις τόσο με το επιτελείο της Σπαρτάκ Μόσχας όσο και με τον διαιτητή, Μοχάμεντ Αλ Χακίμ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ