Αθλητισμος

Ο Αντετοκούνμπο δεν παίζει στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό

Λείπει η μισή Εθνική μας ομάδα και δεν κουνιέται φύλλο

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18611058.jpg
EPA/CJ GUNTHER

Ένα τεράστιο θέμα για το μέλλον του μπάσκετ και την Εθνική μας περνάει τις μέρες αυτές στα ψιλά... Οι παίκτες των ομάδων μας που παίζουν στην Ευρωλίγκα δεν έχουν αντικειμενικά την δυνατότητα να φορέσουν την γαλάζια φανέλα στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ και αργότερα των Ολυμπιακών Αγώνων επειδή τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πέφτουν πάνω στις ημερομηνίες που είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες της Εθνικής. Το βράδυ της Παρασκευής, ας πούμε, την ώρα που γινόταν το παιχνίδι Βρετανίας - Ελλάδας έπαιζαν και Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μ. στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός απαγόρευσε στους δικούς του μπασκετμπολίστες οποιαδήποτε συμμετοχή αν και υπάρχει ο κίνδυνος τιμωρίας από τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι Αγγελόπουλοι δεν τα έχουν καλά με την ομοσπονδία και τον πρόεδρό της, τον Βασιλακόπουλο, οπότε δεν ήθελαν σε καμιά περίπτωση να τον διευκολύνουν. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα στείλει τους δικούς του να παίξουν τουλάχιστον στο ματς με τον Ισραήλ επειδή ο Γιαννακόπουλος και ο Βασιλακόπουλος είναι «κολλητοί».

Αστεία μικροπολιτικά παιχνιδάκια από αυτά που παίζουν τα παιδάκια για να περνάει η ώρα τους.

Όμως, για όλο αυτό το σκηνικό ουσιαστικά δεν κουνιέται φύλλο. Απλά οι οπαδοί και οι παρατρεχάμενοι των δύο πλευρών τσακώνονται γύρω από το αν κάνουν καλά τα κόκκινα αφεντικά που δεν δίνουν τους παίκτες τους ή τα πράσινα που τους δίνουν τουλάχιστον για τα ματς που δεν τους χρειάζονται.

Αντίθετα, το περασμένο καλοκαίρι χάλασε ο κόσμος επειδή ο Αντετοκούνμπο αποφάσισε να μην παίξει στο Ευρωμπάσκετ, προφυλάσσοντας την τεράστια καριέρα του στο ΝΒΑ. Έβγαιναν και του τα έχωναν οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες επειδή δεν θα έπαιζε. Βλέπετε, εκείνος δεν φοράει την φανέλα ούτε του Ολυμπιακού ούτε του Παναθηναϊκού. Ανήκει στους μακρινούς και... αδιάφορους Μιλγουόκι. Η απουσία του δηλαδή δεν είχε να κάνει με τα συμφέροντα που τα περισσότερα ντόπια ΜΜΕ «οφείλουν» να υπερασπίζονται με την οπαδική λογική τους. Ενώ τώρα με τον Παπανικολάου, τον Πρίντεζη, τον Καλάθη και τους άλλους των ομάδων μας βρέθηκαν ένα σωρό δικαιολογίες ... «Τι να κάνουν τα παιδιά, αφού η ομάδα τους δεν τους αφήνει»... Όχι πως δεν είναι έτσι, αλλά το ίδιο ακριβώς και σε μεγαλύτερο βαθμό ίσχυε και για τον Giannis. Μόνο που ελάχιστοι του το αναγνώριζαν...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ