Αθλητισμος

Η επόμενη μέρα της Εθνικής

Ο αποκλεισμός από την Κροατία δεν φέρνει πολλές αλλαγές

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η επόμενη μέρα της Εθνικής
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Το 0-0 με την Κροατία απλά σφράγισε τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από το Μουντιάλ της Ρωσίας, κάτι που ήταν τόσο αναμενόμενο όσο και δίκαιο. Σε δύο αγώνες ήμασταν κατώτεροι από τους αντιπάλους μας και αποδείχθηκε πως πάσχουμε –σαν ποδοσφαιρικό κράτος- σε δημιουργία.

Όταν επιστρέψει η Εθνική στα επίσημα ματς τον επόμενο Σεπτέμβρη για τη νέα διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, το Nations League, αλλά και για τα προκριματικά του EURO, τον Μάρτιο του 2019 θα έχει λογικά στη διάθεσή της τον Μάνταλο, τον Δώνη και τον Καρέλη, που θα πρέπει να προσδώσουν φρεσκάδα και εξυπνάδα σε μια προβλέψιμη επιθετική γραμμή.

Δυστυχώς, η Ελλάδα πάσχει σε αυτόν τον τομέα, καθώς ο Φορτούνης δεν είναι ο ηγέτης της νέας εποχής, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παίζει με τα φεγγάρια του, ενώ ο Μήτρογλου είναι απελπιστικά μόνος μπροστά και δεν υπάρχει άνθρωπος να τον αντικαταστήσει αν λείψει.

Από τη σημερινή φουρνιά της Εθνικής δεν αποχωρεί κάποιος. Ο μεγαλύτερος είναι ο 32χρονος Τοροσίδης, ο οποίος συνεχίζει σαν αρχηγός, ενώ στην ίδια ηλικία βρίσκεται και ο Τζιόλης, που είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να καλείται…

Με το υπάρχον ρόστερ να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, ο Μίχαελ Σκίμπε καλείται να μας οδηγήσει στην πρόκριση για το επόμενο Ευρωπαϊκό. Ο Γερμανός, σύμφωνα με όσα είπε μετά το ματς, πρέπει να έχει συμφωνήσει την ανανέωση του συμβολαίου του για άλλα δύο χρόνια, οπότε το μόνο που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Τι αλλάζει για την Εθνική μας ομάδα; Μα φυσικά το γήπεδο που θα αγωνίζεται. Έπειτα από τα πολλά άσχημα περιστατικά στις εξέδρες και στα πέριξ του Καραϊσκάκη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το αφήνει και πιθανότατα θα πάει στο Καυτανζόγλειο της Θεσσαλονίκης, δίχως να αποκλείεται η λύση του ΟΑΚΑ για τα μεγαλύτερα παιχνίδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ