Αθλητισμος

Ευρωπαϊκό «αιώνιο» ντέρμπι αποδείξεων (video)

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ // ΠΑΟ- ΟΣΦΠ
EUROKINISSI

Οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ δύσκολες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο μπάσκετ και ο χαμένος του σημερινού ντέρμπι στο ΣΕΦ θα βιώσει φάση μεγάλης εσωστρέφειας και αμφισβήτησης.

Ο Ολυμπιακός διασύρθηκε πριν από μία εβδομάδα από την Μπαρτσελόνα, η οποία φέτος στην Ευρώπη έχει νικήσει μόνο τις δύο ελληνικές ομάδες και μάλιστα 20+ πόντους διαφορά. Την Κυριακή νίκησε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά η επιθετική συγκομιδή 56 πόντων δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα ήταν χειρότερα. Πρώτα ήρθε η ήττα στο τελευταίο δευτερόλεπτο από την Μπασκόνια και καπάκι ο αποκλεισμός-σοκ από την ΑΕΚ. Αν έρθει και τρίτη σερί ήττα και μάλιστα από τον Ολυμπιακό ίσως να υπάρξουν και σοβαρές εξελίξεις γενικότερα στην ομάδα. Θεωρείται δεδομένο πως αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν δύο προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, ενώ ούτε ο προπονητής Τσάβι Πασκουάλ θα αισθάνεται πολύ άνετα.

Πάντως, με τον Ισπανό στον πάγκο τους, οι «πράσινοι» μετρούν δύο σερί νίκες στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου τους. Μία στον τελευταίο τελικό του περσινού πρωταθλήματος και μία στην πρεμιέρα της φετινής Α1.

Αντίθετα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός έχει υποδεχθεί στο ΣΕΦ τέσσερις φορές τον ΠΑΟ και μετρά ισάριθμες νίκες. Η πρώτη ήταν το 1997 στα πλέι οφ και η τελευταία πέρυσι, πάλι στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.
ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ 77-69

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ