Αθλητισμος

Πιστοί στον αθλητισμό οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα της ΕΟΕ

Παρουσιάστηκε η έρευνα «Έλληνες και Αθλητισμός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
39574-84554.jpg

Οι Έλληνες συνεχίζουν να αγαπούν και να αγκαλιάζουν τον αθλητισμό και να θεωρούν ότι αποτελεί σημαντικό κομμάτι ιδιαίτερα σχετικά με την ωφελιμότητά του προς τη νεολαία. Αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα της έρευνας «Έλληνες και Αθλητισμός» (την οποία είχε παρήγγειλε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της ΕΟΕ.

Η έρευνα έγινε σε 1.000 άτομα ηλικίας 15-65 σε ολόκληρη την Ελλάδα και είναι εντυπωσιακό ότι το 98% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ο αθλητισμός είναι χρήσιμος στην κοινωνία, ενώ το 86% όσων πιστεύουν ότι ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι σε ποσοστό 74% των ερωτηθέντων, αυτοί απάντησαν ότι τους ενδιαφέρει αρκετά (40%) ή πολύ (34%) ο αθλητισμός ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό όσων ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό είναι τα παιδιά και οι νέοι.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα στον αθλητισμό είναι η βία και η έλλειψη υποδομών (53%), ενώ η πολιτεία (με ποσοστό 60%), έχει τη βασική ευθύνη για αυτά. Επίσης το 68% θεωρεί πως η πολιτεία δίνει λιγότερα χρήματα από όσα πρέπει στον ελληνικό αθλητισμό, ενώ το 80% ζητά περισσότερα κίνητρα για τους αθλητές με υψηλές διακρίσεις. Τέλος, συντριπτικό είναι το ποσοστό (96%) όσων αντιτίθενται στην κατάργηση της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας στην τύχη τους. Ο αθλητισμός αποτελεί το πιο υγιές κύτταρο της κοινωνίας και πρέπει να συνεχιστεί αδιάλειπτα η στήριξή του, προκειμένου να έχουμε πιο υγιή παιδιά, πιο σωστούς χαρακτήρες και πιο λαμπρό μέλλον ως χώρα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι για εμάς στην ΕΟΕ, αυτά τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν προϊόν για προβληματισμό, σκέψη και πράξεις» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ενώ η χρυσή ολυμπιονίκης της Αθήνας (2004) και χάλκινη στο Πεκίνο (2008) Σοφία Μπεκατώρου, ως μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ πρόσθεσε: «Ο κόσμος αγαπάει τον αθλητισμό και το βλέπω καθημερινά όταν με συναντούν παιδιά και ρωτάνε να μάθουν πως τα κατάφερα, πως έφτασα στο Ολυμπιακό μετάλλιο και πως μπορούν και αυτά να τα καταφέρουν. Πρέπει να επενδύσουμε στον αθλητισμό, με επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά. Και πρέπει η Πολιτεία να συνεχίσει να βοηθά τους αθλητές για να φέρουν τα αποτελέσματα που μπορούν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ