Αθλητισμος

Ημέρα βίας η Κυριακή στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Εκτεταμένα επεισόδια σε Ελλάδα, Αγγλία και Ιταλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38983-83493.jpg

Ημέρα των επεισοδίων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ήταν η Κυριακή, αφού γεγονότα βίας δεν καταγράφηκαν μόνο στα ελληνικά γήπεδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Στο ντέρμπι του Φαλήρου, μέσα σε πολεμικό κλίμα ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε χθες το ελληνικό «clasico» καθώς μιάμιση περίπου ώρα πριν αρχίσει το ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, σημειώθηκαν επεισόδια στο πάρκινγκ του γηπέδου Καραϊσκάκη μεταξύ των οπαδών των ερυθρολεύκων και δυνάμεων της αστυνομίας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού, όταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού άρχισαν να πετούν μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Το πούλμαν της αποστολής των φιλοξενούμενων πετροβολήθηκε και μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1, με γκολ των Φιγκερόα στο 73΄ και Μήτρογλου στο 87΄.

Στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό, τα φοβερά επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο οδηγούν την γηπεδούχο ομάδα στη Β΄ Εθνική. Μετά από 2 ώρες ο διαιτητής Τριτσώνης αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα της Ένωσης με τον Πανθρακικό, που είχε διακοπεί λόγω της εισβολής των οπαδών της Ένωσης στο 87΄ με αφορμή το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη.

Παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε ο διαιτητής Τριτσώνης, εκείνος αρνήθηκε να συνεχιστούν τα τελευταία λεπτά, με την ομάδα της Κομοτηνής να παίρνει τη μεγάλη νίκη, χάρη στην οποία ουσιαστικά παραμένει στη Σούπερ Λίγκα. Η τιμωρία της Ένωσης με αφαίρεση βαθμών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και πλέον τα πράγματα για την αθηναϊκή ομάδα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Η συμπεριφορά των οπαδών της αναμένεται θα στοιχίσει ακριβά στους «κιτρινόμαυρους», καθώς με βάση το φύλο αγώνα που θα συντάξει ο διαιτητής η διακοπή οφείλεται στην εισβολή των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας, οπότε βάσει των κανονισμών θα χάσει το ματς στα χαρτιά με 3-0 και θα της επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών, οπότε το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ατρόμητο δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τους «κιτρινόμαυρους».

Στην Αγγλία, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο στον ημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ της Μίλγουολ και της Γουίγκαν, όπου τα εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ προκάλεσαν επέμβαση της Αστυνομίας και συλλήψεις δέκα ατόμων, ακολούθησαν ανάλογες συμπλοκές και στο κυριακάτικο παιχνίδι της Πόρτσμουθ με την Μπρέντφορντ. Έκτροπα όμως σημειώθηκαν και από οπαδούς της Νιούκαστλ, που χτύπησαν οπαδούς της Σάντερλαντ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι δυνάμεις της τάξης προχώρησαν σε 27 συλλήψεις.

Λίγες ώρες αργότερα και το ντέρμπι του καμπιονάτο, ανάμεσα στη Μίλαν και τη Νάπολι, στιγματίστηκε από επεισόδια των οπαδών της γηπεδούχου Μίλαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οπαδοί των «ροσονέρι» αρχικά επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα σε λεωφορείο που μετέφερε φίλους των «παρτενοπέι», με αποτέλεσμα την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, που επιχείρησαν να διαλύσουν τους ταραξίες κάνοντας χρήση δακρυγόνων έξω από το «Σαν Σίρο».

Ταραχές σημειώθηκαν επίσης και σε άλλο ένα παιχνίδι του ιταλικού πρωταθλήματος, και συγκεκριμένα στο ντέρμπι της Γένοβας, ανάμεσα στη Σαμπτόρια και την Τζένοα. Μετά το σφύριγμα της λήξης στο «Λουΐτζι Φεράρις», που βρήκε τις ομάδες ισόπαλες 1-1, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών στις εξέδρες, αλλά με την επέμβαση της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ