Αθλητισμος

Εμείς την μπάλα την αγαπάμε

...και καλοκαίρι δεν σταματάμε

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 430
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38050-85643.jpg

Τα σενάρια με έντονη πλοκή και δράση εξυφαίνονταν πάντα από Άγγλους σεναριογράφους επαγγελματίες του είδους ή μη. Έχουν μια παράδοση οι άνθρωποι, τη σημαία της οποίας κρατούν ψηλά μέχρι σήμερα. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι και ο περίφημος Τζέιμς Μποντ υπήρξε ένα σεναριακό δημιούργημα του Άγγλου συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ.

● Μετά, λοιπόν, την απόλυτη επιτυχία του «Skyfall» στην Αγγλία, το σενάριο που πουλά περισσότερο από όλα τ’  άλλα είναι αυτό που αναφέρεται στην επιστροφή Μουρίνιο στην Τσέλσι. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει μαζί του και τον Ρονάλντο.

● Οι σχέσεις του Πορτογάλου τεχνικού με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς έχουν αποκατασταθεί. Εξάλλου έχει περάσει  αρκετός χρόνος από την απόλυση του «εκλεκτού» από τον πάγκο του λονδρέζικου συλλόγου το 2007, μετά από δύο πρωταθλήματα.

● Στο Νησί εκτιμούν ότι ο 50χρονος προπονητής θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά αν καταφέρει να κατακτήσει το Champions League με τους «μερένχες». Αν πάλι όχι, άλλο που δεν θέλουν οι Μαδριλένοι να τους αδειάσει τη γωνιά. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον πορτιέρο Κασίγιας, ώρες γραφείου παρακαλώ!

● Αποχωρώντας, ο Μουρίνιο σκοπεύει να πάρει μαζί του στο Λονδίνο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο μαζί με τα σαμπουάν του – κομπλέ! Να γλιτώσει κι αυτός τη σύγκριση με τον Μέσι, που του έχει κάνει τα νεύρα φύκια!   

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, ο 28χρονος άσος δεν είναι ικανοποιημένος στη Ρεάλ και η Τσέλσι ένα ποσό κοντά στα 70 εκατ. ευρώ το χαλαλίζει για πάρτη του.

● Και αν δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το σίριαλ με τον Ρονάλντο, τουλάχιστον γνωρίζουμε από τον ίδιο ότι για ένα ακόμα χρόνο θα φορά τη φανέλα της Ίντερ ο Χαβιέρ Ζανέτι, όπως φρόντισε να τονίσει μετά το derby di Italia, και να γλυκάνει τους οπαδούς  από την πίκρα της ήττας από τη Γιουβέντους.

● Ο έμπειρος αμυντικός με το αυτοκρατορικό στιλ τον επόμενο Αύγουστο θα συμπληρώσει τα 40 έτη (!!!), θα παραμείνει στις τάξεις των «νερατζούρι» για τουλάχιστον άλλη μία αγωνιστή σεζόν που θα είναι η 17η με τον σύλλογο του Μιλάνου, αφού βρίσκεται εκεί από το 1995!

● Τον έχουν αγαπήσει οι τιφόζοι, έχουν συνδεθεί τόσο πολύ μαζί του που η αγάπη τους γι’ αυτόν συγκρίνεται μόνο με την αγάπη και το σεβασμό που έχουν δείξει στο ιερό τοτέμ της ομάδας, τον εκφραστή της ιδέας που λέγεται ΙΝΤΕΡ, τον Τζιατζίντο Φακέτι!

● Σκέφτονται, μάλιστα, να τον κλωνοποιήσουν. Να γεμίσει η ομάδα πολλούς Ζανέτι. Αν πάλι δεν τα καταφέρουν, με τη βοήθεια της επιστήμης μπορούν να καταφύγουν στα ίδια... αθέμιτα μέσα που κατέφυγε μία ομάδα στη Βραζιλία για να αποπροσανατολίσει τον αντίπαλο.

● Στον αγώνα της με τη Λινένσε για το πρωτάθλημα Παουλίστα, η Ουνιάο Μπαρμπαρένσε παρέταξε στο δεύτερο ημίχρονο ενδεκάδα με δύο παίκτες που φορούσαν το νούμερο «5». Και όχι κατά λάθος...

● «Χρησιμοποιήσαμε όλες τις μεθόδους που μπορούσαμε για να κερδίσουμε. Ήταν μία στρατηγική και είχε αποτέλεσμα» δήλωσε ο Μπρίτο, που ξεκίνησε με το νούμερο «7», άλλαξε στο ημίχρονο φορώντας το... δεύτερο «5» και τέλειωσε τον αγώνα με το «17»!

● Ο διαιτητής μεγάλο τσακάλι και δεν ήταν Έλληνας διεθνής, παρακαλώ, αντιλήφθηκε μετά από 26 λεπτά (!!!) στην επανάληψη την παρατυπία, τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον παίκτη, που αναγκάστηκε να φορέσει ξανά εκείνη με τον κανονικό του αριθμό.

● Δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι τον προγραμματισμό των διοργανωτριών αρχών για πρωτάθλημα και κύπελλο. Ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας αναφέρεται η 11η Μαΐου!  Το πρωτάθλημα τελειώνει 21 Απριλίου! Με τα χάλια που είχε φέτος, μόνο αυτή η ημερομηνία της αποφράδας μέρας ταίριαζε στο πρωτάθλημά μας.

● Τα περιβόητα play offs ξεκινούν 14 Μαΐου, αν όντως –γιατί στην Ελλάδα για τίποτα δεν είμαστε πλέον σίγουροι– ο τελικός διεξαχθεί 11 Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα play offs θα μείνουν σχεδόν ένα μήνα εκτός αγωνιστικού ρυθμού... να ξύνονται!

● Σε αυτή την περίπτωση τα play offs θα ολοκληρωθούν 3 Ιουνίου, πράμα που σημαίνει ότι για τις ομάδες που θα κατακτήσουν την 3η και 4η θέση θα μείνουν ελάχιστες μέρες, το πολύ μια εβδομάδα ξεκούρασης, αφού θα πρέπει να ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις το συντομότερο!

● Ποιος δεν υπολόγισε, ρε παιδιά, σωστά και τους άφησε μια εβδομάδα ξεκούρασης; Σερί, ρε! Τώρα που έμαθαν μπάλα, μην την ξεχάσουν!  

 info@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ