Αθλητισμος

Ο Αντετοκούνμπο και οι άλλοι (video)

Ο έλεγχος των τεσσάρων Ελλήνων στο ξεκίνημα του φετινού ΝΒΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
380227-784242.jpg
EPA/ERIK S. LESSER

Φτάσαμε σχεδόν στην πρώτη δεκάδα αγώνων του ΝΒΑ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ξεκινήσει φορτσάτος για να αναδειχθεί MVP της σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο.

Παράλληλα, τις δικές τους φιλότιμες προσπάθειες κάνουν και άλλοι τρεις συμπατριώτες μας. Οι Κουφός, Παπαγιάννης των Σακραμέντο Κινγκς και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ των Ατλάντα Χοκς.

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: Μας αναγκάζει να ξενυχτάμε κάθε βράδυ για να τον χαζεύουμε, αλλά αξίζει τον κόπο. Είναι πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή με 31 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ έχει ακόμη 9,9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1,6 κλεψίματα, 1,4 κοψίματα, αλλά και 58,3% ευστοχία σε 37 λεπτά ανά αγώνα.

ΚΟΥΦΟΣ: Τη θέση του βασικού σέντερ στους Σακραμέντο Κινγκς την έχει ο Κόλεϊ-Στάιν, κι έτσι ο Κώστας Κουφός μπαίνει ως αλλαγή. Για άλλη μια χρονιά είναι φιλότιμος, με 4,7 πόντους, 6,2 ριμπάουντ σε 19 λεπτά συμμετοχής.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ελάχιστα τον εμπιστεύονται οι Κινγκς φέτος, δίχως να δικαιώνονται για την επιλογή τους, καθώς έχουν μία νίκη και οκτώ ήττες ως τώρα. Ο νεαρός σέντερ έχει παίξει σε δύο αγώνες και συνολικά μετρά έντεκα λεπτά συμμετοχής. Δεν έχει προλάβει να κάνει σχεδόν τίποτα. Τέσσερις πόντους και δύο ριμπάουντ όλη η φετινή του συγκομιδή.

 

ΝΤΟΡΣΕΪ: Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ το έμαθε πολύ καλά. Έχει αγωνιστεί στους πέντε από τους έντεκα αγώνες των Ατλάντα Χοκς και στους τέσσερις έπαιξε ελάχιστα και δίχως να σκοράρει. Έκανε όμως σπουδαία δουλειά στο ματς με τους Χιούστον Ρόκετς. Μέσα σε 17 λεπτά πέτυχε 10 πόντους και έδειξε στον προπονητή του ότι μπορεί να υπολογίζει πάνω του στο μέλλον.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ