Αθλητισμος

Ιστορική ισοπαλία για τον Ολυμπιακό (video)

Πήρε 0-0 από την Μπαρτσελόνα, παίζοντας με πρωτόγνωρο πάθος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379278-782602.jpg
CHRISTOS BONIS/ EUROKINISSI

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έπαιξε έξυπνα, σοβαρά, παθιασμένα και γι’ αυτό επιβραβεύτηκε με μια ισοπαλία 0-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αν και από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού απουσίαζε ο καθαρόαιμος επιθετικός, με τον Φορτούνη να έχει τον ρόλο του πιο προωθημένου, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κλείστηκαν στα καρέ τους όπως στο ματς του «Καμπ Νόου».

Έχοντας πρώτα απ’ όλα το μυαλό στην άμυνα, δεν ήταν λίγες οι φορές που επιτέθηκαν και απείλησαν ως έναν βαθμό τους Καταλανούς. Πέρα από τη σωστή αμυντική λειτουργία, εντύπωση προκάλεσε το transition των παικτών του Λεμονή, που κατάφερναν να γυρνούν γρήγορα και μαζικά στην άμυνα, αποτρέποντας σε Μέσι-Σουάρες και… σία, να σκοράρουν.

Πάντως, όποτε χρειάστηκε ο Βέλγος τερματοφύλακας Προτό, έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Μόνο στο τελευταίο 15λεπτο κουράστηκαν οι Πειραιώτες και επιδόθηκαν σε μαζική άμυνα. Μπόρεσαν όμως να πάρουν την ισοπαλία και να πανηγυρίσουν έξαλλα τον πρώτο τους βαθμό σε αυτό τον όμιλο. Αν μάλιστα ο Ολυμπιακός κάνει την έκπληξη και νικήσει τη Σπόρτινγκ την επόμενη αγωνιστική μέσα στη Λισαβόνα, τότε θα αποκτήσει πολλές ελπίδες για την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ