Αθλητισμος

«Έντυσαν» την Άννα Φρανκ με τα χρώματα της Ρόμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378197-780625.jpg

Με τη φανέλα της Ρόμα «έντυσαν» μια φωτογραφία της  Άνν Φρανκ οι φανατικοί οπαδοί της Λάτσιο, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και από τη διοίκηση της δικής τους ομάδας.

Λεπτομερέστερα, την Κυριακή που μας πέρασε, στο εντός έδρας ματς μες την Κάλιαρι (3-0), η θύρα των φανατικών (και ακροδεξιών) «λατσιάλι» στο Ολίμπικο ήταν τιμωρημένη, τους δόθηκε λοιπόν η θύρα όπου στα ρομάνικα ντέρμπι κάθονται οι φανατικοί της Ρόμα (αριστεροί). Φεύγοντας, οι «λατσιάλι» άφησαν τα μονταρισμένα αυτοκόλλητα με την Άννα Φρανκ (την Ολλανδοεβραία έφηβη που πέθανε σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, αφήνοντας παρακαταθήκη το περίφημο ημερολόγιό της, το οποίο εκδόθηκε μεταπολεμικά). Το μήνυμα ήταν σαφές: «Εμείς είμαστε ναζί, εσείς θα έχετε την τύχη της Άννας Φρανκ».

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες:

  •  «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, αυτό δεν είναι αθλητισμός. Κρατήστε τους αντισημίτες έξω από τα γήπεδα» (Ρουθ Ντουρεγκέλο, πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Ρώμης)
  • «Η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων της Λάτσιο συντάσσεται με τη θέση της διοίκησης του συλλόγου, ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον αντισημιτισμό. [Από δω και πέρα], κάθε χρόνο 200 νεαροί οπαδοί μας θα επισκέπτονται το Άουσβιτς» (Κλάουντιο Λότιτο, πρόεδρος των «λατσιάλι»)
  • Ο ίδιος ο Λότιτο, μαζί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Άντερσον και Γουάλας, επισκέφτηκαν συμβολικά τη συναγωγή της Ρώμης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ