Αθλητισμος

Ο Παππάς, τα likes, και το πανό που... δεν ξέραμε τί γράφει

Δύο περιστατικά που δείχνουν πώς η χαλασμένη κοινωνία μας απολαμβάνει χαλασμένους ανθρώπους

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377948-779987.jpg

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, του Παναθηναϊκού, ανέβασε στο instagram μια φωτογραφία στην οποία σαν αλητάκι 15 χρονών «τα δείχνει» σε κάποιους δημοσιογράφους που του έκαναν κριτική επειδή «τα έχωσε» στον Σκουρτόπουλο όταν δεν τον κάλεσε στην Εθνική ομάδα. Από κάτω υπάρχουν αυτή την στιγμή πάνω από 11,5 χιλιάδες likes! Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της ομάδας, μερικοί (πρώην και νυν) συμπαίκτες του και ένας μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού που μετά το πήρε πίσω...

Λίγες ώρες αργότερα οπαδοί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη σήκωσαν ένα τεράστιο πανό με το οποίο εύχονταν τον θάνατο ενός ανθρώπου και της οικογένειάς του μόνο και μόνο επειδή είναι ο πρόεδρος της αντίπαλης ομάδας. «Προβεβλημένος» δημοσιογράφος, αμέσως μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, κατηγόρησε τον διαιτητή επειδή ζήτησε να το κατεβάσουν και να το εξαφανίσουν λέγοντας ότι από την στιγμή που ήταν στα ρώσικα «δεν μπορούσε να ξέρει τί γράφει»! 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά αντίδραση. Από κανέναν και για τίποτα. Μόνο μια «ανακοίνωση καταδίκης» από εκείνες που βγαίνουν με το κιλό, κάθε στιγμή και για τα μάτια του κόσμου. 

Γενικότερα μάθαμε να θεωρούμε τέτοιες συμπεριφορές φυσιολογικές, να χαμογελάμε με συγκατάβαση και να πηγαίνουμε παρακάτω. Μια χαλασμένη κοινωνία παρακολουθεί αποχαυνωμένη χαλασμένους ανθρώπους να απολαμβάνουν τον βόθρο μέσα στον οποίο βρίσκονται βουτηγμένοι αφού συνήθισαν να αναπνέουν τις αναθυμιάσεις του χωρίς να τους ενοχλεί. Οχι μόνο στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ, αλλά παντού. Ακόμη π.χ. περιμένουμε να βγει ένας έστω βουλευτής να πει ότι δεν θέλει τα αναδρομικά του, έστω επειδή «απειλείται» με διαγραφή από το κόμμα του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ