Αθλητισμος

Η ΑΕΚ… Ανέστη! (video)

Δίχως να κρυφτεί ο «Δικέφαλος» έπαιξε στα ίσια τη Μίλαν και έφυγε από την Ιταλία με το 0-0  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377490-779331.jpg
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI

Για πολλούς, ο Γιάννης Ανέστης είναι ο αδύναμος κρίκος αυτής της ΑΕΚ. Τέλος πάντων, είναι αυτός που επικρίνεται πιο εύκολα απ’ ότι οι συμπαίκτες του, όπως έγινε και την Κυριακή στο ματς με την Ξάνθη.

Ο 26χρονος τερματοφύλακας δεν είναι ο καλύτερος που έχει η χώρα μας, δεν είναι όμως και ο… χειρότερος. Έχει τις αδυναμίες του, έχει και τα δυνατά του σημεία, όπως φάνηκε την Πέμπτη το βράδυ στο «Σαν Σίρο».

Ο διεθνής γκολκίπερ ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ και ο κύριος λόγος που η ομάδα του αποχώρησε από το ματς με τη Μίλαν με αποτέλεσμα 0-0. Επτά-οκτώ σπουδαίες αποκρούσεις έκανε ο Ανέστης κι από εκεί που τον έκραζαν όλοι, μετατράπηκε σε ήρωα. Γενικότερα, η ΑΕΚ στάθηκε θαυμάσια απέναντι στην ιταλική ομάδα. Δεν κρύφτηκε, δεν κλείστηκε, έπαιξε έξυπνα και δημιούργησε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έστησε αριστοτεχνικά την ενδεκάδα του, αλλά τα έκανε «θάλασσα» στις αλλαγές του δευτέρου μέρους, βγάζοντας τους πολύ επικίνδυνους και δραστήριους Χριστοδουλόπουλο, Λιβάγια, για να μπουν στη θέση τους οι Αραούχο και Μπακασέτας που δεν φάνηκαν.

Η Μίλαν έχει επτά βαθμούς στον 4ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΚ 5, η Ριέκα τρεις και η Αούστρια Βιέννης έναν πόντο. Τα δύο επόμενο ματς της «Ένωσης» είναι στο ΟΑΚΑ, πρώτα με τη Μίλαν και μετά με τους Κροάτες, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ταξίδι στην Αυστρία.

Η ΑΕΚ παραμένει φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, που θα της δώσει την πρόκριση στη φάση των «32».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ