Αθλητισμος

Ο Μάντζουκιτς είναι «σωτήρας» του Ολυμπιακού

Χωρίς το δικό του γκολ ο Ολυμπιακός θα είχε ουσιαστικά αποκλειστεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377383-778970.jpg
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο Κροάτης επιθετικός που θα τον βρούμε μπροστά μας και στα μπαράζ με την Εθνική μας ομάδα, ήταν ο παίκτης που έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό και τον κράτησε στο κυνήγι της 3ης θέσης που μπορεί να τον οδηγήσει στην επόμενη φάση του Europa League.

Τη ώρα που οι δικοί μας πρωταθλητές έχαναν από την Μπαρτσελόνα με 3-1 στο Καμπ Νόου, το ματς του Τορίνο ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν στο 1-1. Αν τελείωναν έτσι τα πράγματα η βαθμολογία του ομίλου σήμερα θα ήταν:

1. Μπαρτσελόνα 9 β.

2. Σπόρτινγκ Λ. 4 β.

3. Γιουβέντους 4 β.

4. Ολυμπιακός 0 β.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι πρωταθλητές Ιταλίας θα έρχονταν εδώ μόνο για νίκη ενώ ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κλέψει πόντους είτε από τη Μπάρτσα στο Καραϊσκάκη, είτε από την Σπόρτινγκ  Λ. στο γήπεδό της, το Αλβαλάδε.

Με δεδομένη τη δυσκολία των τριών επόμενων αγώνων υπήρχε η σοβαρή πιθανότητα να τερματίσει η ομάδα μας στην τελευταία θέση με 0 βαθμούς.

Σήμερα τα δεδομένα είναι κάπως διαφορετικά. Η βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Μπαρτσελόνα 9 β.

2. Γιουβέντους 6 β.

3. Σπόρτινγκ Λ. 3 β.

4. Ολυμπιακός 0.

Έτσι η Γιουβέντους θα έρθει πιο χαλαρή στην Αθήνα καθώς θα «βολεύεται» και με ισοπαλία, ενώ μπορεί να έχει πάρει βαθμούς είτε από την Μπαρτσελόνα στο Τορίνο, είτε στην Πορτογαλία. 

Αντίθετα ο Ολυμπιακός και να χάσει πάλι από την Μπαρτσελόνα στην έδρα του, έχει τη δυνατότητά με νίκη στην Λισαβόνα κόντρα στη Σπόρτινγκ και με ισοπαλία απέναντι στη Γιουβέντους να φτάσει στους 4 βαθμούς και να σκαρφαλώσει στην 3η θέση, αν οι Πορτογάλοι δεν κερδίσουν κάποιον βαθμό αλλού. 

Δύσκολο το σενάριο αλλά ρεαλιστικό με βάση τα ως τώρα δεδομένα. Κι όλα αυτά χάρη στο γκολ του Μάντζουκιτς που χάρισε τη νίκη στην Γιουβέντους στο 85' του αγώνα... 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ