Αθλητισμος

H πικρή γεύση του 18χρονου ρέκορντμαν

Ο Μίλε Σβίλαρ έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που έπαιξε Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η Μπενφίκα έχασε από δικό του λάθος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377369-778953.jpg
EPA/JOSE SENA GOULAO

Όταν τον Σεπτέμβριο του 1999, ο Ίκερ Κασίγιας έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, σ’ ένα ματς Ολυμπιακός-Ρεάλ 3-3, ο Μίλε Σβίλαρ ήταν νεογέννητος. Δεν είχε σαραντίσει καν. Χθες το βράδυ, ο Βέλγος –σερβικής καταγωγής- γκολκίπερ της Μπενφίκα, έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο Τσ. Λιγκ σε ηλικία 18 ετών και 52 ημερών, κι έτσι έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας στην ιστορία του θεσμού.

Αντίπαλος ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η περίσταση ήταν ακόμη πιο σημαντική. Δυστυχώς, η απειρία του Σβίλαρ ήταν αυτή που έκρινε το παιχνίδι. Ένα φάουλ του Ράσφορντ έμοιαζε ακίνδυνο, όμως η μπάλα που βρέθηκε στα χέρια του πιτσιρικά πέρασε τη γραμμή, όταν αυτός έκανε ασυναίσθητα προς τα πίσω, μπαίνοντας μαζί της μέσα στο τέρμα! Η Γιουνάιτεντ νίκησε με 1-0 και ο Σβίλαρ ήταν τόσο στεναχωρημένος και σαστισμένος, που στο τέλος έσπευσαν να τον παρηγορήσουν συμπαίκτες και αντίπαλοι.

Πάντως, η ματσάρα της βραδιάς –και της σεζόν μέχρι στιγμής- έγινε στο Λονδίνο. Η Τσέλσι προηγήθηκε με 2-0 της Ρόμα, βρέθηκε να χάνει με 3-2, ώσπου να ισοφαρίσει ο Αζάρ για το τελικό και χορταστικό 3-3.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ