Αθλητισμος

Με την αύρα ενός θρύλου

Η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μια μέρα μετά την ύψιστη τιμή στον Κένι Νταλγκλίς 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376642-777493.jpg
EPA/KERIM OKTEN

Μπορεί η Λίβερπουλ να μην δείχνει ικανή φέτος να χτυπήσει το πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μπορεί, όμως ένα μεταξύ τους ντέρμπι και μάλιστα τόσο νωρίς στη σεζόν είναι ικανό να αλλάξει τις ισορροπίες.

Αν και η Αγγλία έχει δεκάδες τοπικά ντέρμπι (από εκεί άλλωστε προέκυψε ο όρος), το πλέον κλασικό θεωρείται αυτό ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Γιουνάιτεντ, έστω κι αν οι δυο τους δεν βρίσκονται στην ίδια πόλη.

Αντιπαλότητα και μίσος μεταξύ των οπαδών, πάθος και αυταπάρνηση από τους παίκτες μέσα στο γήπεδο. Και στους πάγκους δύο «ξένοι» που γνωρίζονται καλά. Ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Γερμανό να χαμογελά συνήθως όταν αντιμετωπίζει τον Πορτογάλο.

Σήμερα στο κατάμεστο «Άνφιλντ» θα λειτουργήσει για πρώτη φορά η κερκίδα απέναντι από τις τηλεοπτικές κάμερες, έχοντας το νέο της όνομα. Εδώ και 25 χρόνια ονομαζόταν «Centenary Stand», αφού το 1992 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, αλλά από την Παρασκευή έχει το όνομα του Κένι Νταλγκλίς, θρυλικού Σκοτσέζου εξτρέμ (66 ετών σήμερα), ο οποίος κατέκτησε πλειάδα τροπαίων τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, ανάμεσά τους και τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ