Αθλητισμος

Σκηνές ντροπής στο Καραϊσκάκη με ξύλο μεταξύ Ελλήνων

Άλλη μια απόδειξη ότι πρέπει να αλλάξει έδρα η Εθνική

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376116-776477.jpg
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά  στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ, ξαφνικά δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο στο πέταλο της θύρας 7, όταν εθεάθη οπαδός με φανέλα του Παναθηναϊκού, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από φίλους του Ολυμπιακού που βρίσκονταν εκεί!

Η ένταση έγινε αντιληπτή σε όλο το γήπεδο, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει και να φωνάζει πολύ σωστά το σύνθημα «πόσο μαλ… είσαστε»! Με την –καθυστερημένη- αντίδραση αστυνομίας και σεκιούριτι, ο «πράσινος» οπαδός απομακρύνθηκε, πριν κινδυνεύσει σοβαρά η σωματική του ακεραιότητα.

Αναμφίβολα, στην Ελλάδα του 2017 δεν θεωρείται έξυπνη κίνηση να πάει κάποιος με εμφάνιση του Παναθηναϊκού μέσα στο γήπεδο του Ολυμπιακού, ακόμη κι αν επρόκειτο για παιχνίδι της Εθνικής ομάδας. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την αντίδραση των Ολυμπιακών και τον ξυλοδαρμό ενός ανθρώπου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ανάλογα έκτροπα στο συγκεκριμένο γήπεδό, αφού πέρυσι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού (σύμφωνα με τις καταγγελίες) επιτέθηκαν με μαχαίρια στους φιλήσυχους φιλάθλους του «Γαλανόλευκου Φάρου», αποσπώντας την περίφημη τρομπέτα που ακούγεται στους αγώνες της Εθνικής και ανήκει σε φίλο του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, έχει γίνει συνήθειο στους αγώνες της Εθνικής η παρουσία Χρυσαυγιτών, που το μόνο που κάνουν είναι να χαιρετούν ναζιστικά και να εκφοβίζουν τους γύρω τους που δυσανασχετούν. Αν προσθέσουμε και τις επιθέσεις από… αγνώστους που έχουν γίνει σε δημοσιογράφους, γίνεται κατανοητό πως το γήπεδο είναι ακατάλληλο για να φιλοξενεί ματς της Εθνικής ομάδας. Και φυσικά, η ευθύνη βαραίνει 100% την ΕΠΟ, που αδυνατεί να προστατεύσει την ομάδα όλης της χώρας. Τώρα, με τη νέα διοίκηση αναμένεται να γίνει και η αλλαγή έδρας, με το παιχνίδι του μπαράζ να είναι τα τελευταίο που θα γίνει στην έδρα του Ολυμπιακού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ