Αθλητισμος

Οι λατρεμένοι Βίκινγκς «πακετάρουν» για το Μουντιάλ (video)

Μια ανάσα από την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στη Ρωσία, βρίσκεται η Ισλανδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375565-775238.jpg
EPA/TOLGA BOZOGLU

Ελλείψει της Εθνικής μας ομάδας στο περσινό EURO o καθένας είχε μια ομάδα να υποστηρίζει. Ανεξαρτήτως προτιμήσεων, όμως, δεν πρέπει να υπήρξε άνθρωπος που να μην συμπάθησε τους Ισλανδούς. Και την αυταπάρνηση των ποδοσφαιριστών που έφτασαν ως τα προημιτελικά, αλλά κυρίως τους οπαδούς που ταξίδεψαν στη Γαλλία. Έμεινε στην Ιστορία το «Viking Clap» που έκαναν παρέα παίκτες και φίλαθλοι. Και πιθανότατα θα το ξανακάνουν σε οκτώ μήνες στη Ρωσία. Με μια τεράστια νίκη 3-0 μέσα στην Τουρκία, η Ισλανδία πέρασε πρώτη στον όμιλό της, αφού την ίδια ώρα η Κροατία έφερνε 1-1 με την αδιάφορη Ισλανδία.

Μάλιστα, η ακριβοθώρητη παρέα του Μόντριτς, αν χάσει την τελευταία αγωνιστική στην Ουκρανία, θα μείνει τρίτη και εκτός μπαράζ.

Αντίθετα, η Ισλανδία θέλει απλά νίκη κόντρα στη Γεωργία για να οριστικοποιήσει την  απευθείας πρόκριση, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Χθες το βράδυ, η Ισπανία νίκησε 3-0 την Αλβανία και «τσέκαρε» κι αυτή το εισιτήριό της για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όπως αναμενόταν, το κοινό του Αλικάντε αποδοκίμασε τον Ζεράρ Πικέ, ο οποίος βρήκε υποστηρικτή στο πρόσωπο του Σέρχιο Ράμος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ