Αθλητισμος

Χαμένη του δημοψηφίσματος η Μπαρτσελόνα

Η διεξαγωγή του ματς με τη Λας Πάλμας και απόηχός του, ζημιώνουν τους «μπλαουγκράνα» σε παγκόσμιο επίπεδο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374826-773612.jpg
Eurokinissi Sports

Αν και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα ήθελαν να αγωνιστούν κόντρα στη Λας Πάλμας, όλο το… ανάθεμα αυτών που διαφωνούσαν έχει πέσει πάνω στη διοίκηση και τον πρόεδρο Τζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι η ισπανική Λίγκα ήταν αυτή που πίεσε για να γίνει το ματς, ενώ προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι τονίζοντας: «Αν δεν γινόταν το παιχνίδι, θα γινόμασταν είδηση για ένα λεπτό. Ενώ τώρα για 90 λεπτά περάσαμε με τις άδειες εξέδρες το μήνυμά μας, σε τουλάχιστον 174 χώρες που μετέδιδαν την αναμέτρηση».

Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν πειστεί για τις προθέσεις του Μπαρτομέου. Όλα δείχνουν πως σκέφτηκε με την καθαρά ποδοσφαιρική λογική των έξι χαμένων βαθμών, σε περίπτωση που η ομάδα του δεν κατέβαινε.

Θα ήταν ζημιά αναμφίβολα μια τέτοια εξέλιξη, όμως το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε της εξασθενεί το «δικαίωμα» να χρησιμοποιεί τη φράση «κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος», το γνωστό Mes Que Un Club.

Η Μπαρτσελόνα είναι συνυφασμένη με την Καταλονία, είναι ο κυριότερος εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας παγκοσμίως και πάντοτε ο χαρακτήρας του κλαμπ ήταν πολιτικοποιημένος.

Αυτό έχει χαθεί οριστικά. Όχι μόνο μετά την προχθεσινή απόφαση, αλλά τα τελευταία χρόνια όταν και η εμφάνιση της ομάδας γέμισε με χορηγούς από ξένες χώρες, ενώ παραδοσιακά η Μπάρτσα αντιστεκόταν και κρατούσε τη φανέλα της «καθαρή».

Κι αν οι πιστοί οπαδοί της ομάδας δείχνουν ενοχλημένοι, τι θα μπορούσαν να σκέφτονται οι ξένοι υποστηρικτές τους; Ιδιαίτερα αυτοί των τελευταίων ετών, που όταν σε μερικά χρόνια αποχωρήσει ο Μέσι, ίσως να μην έχουν κανέναν λόγο να υποστηρίζουν αυτή την ομάδα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ