Αθλητισμος

«Λευκό» δια της αφωνίας ο Μέσι

Δεν άνοιξε το στόμα του όταν οι υπόλοιποι παίκτες της Μπαρτσελόνα «ψήφιζαν»  υπέρ ή κατά της διεξαγωγής του αγώνα με την Λας Πάλμας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374766-773537.jpg

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα κάθεται από το απόγευμα της Κυριακής στο σκαμνί σ ένα ιδιότυπο «αθλητικό δικαστήριο» που έστησαν οι ίδιοι οι οπαδοί της επειδή δέχθηκε και ο αγώνας με την Λας Πάλμας έγινε κανονικά.

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι η ομάδα δεν θα έπρεπε να κατέβει, εξαιτίας των όσων συνέβαιναν στην Καταλονία με αφορμή το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία και έχασε «ιστορική ευκαιρία»  να διαφοροποιηθεί μη υπακούοντας στην απόφαση της Λίγκας και της Αστυνομίας να γίνει το ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Η διοίκηση είχε ζητήσει να μην γίνει το ματς, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό. 

Ο καταλανικός σύλλογος αποφάσισε τελικά ο αγώνας να γίνει, αλλά κεκλεισμένων των θυρών και ο πρόεδρος,  Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, μαζί με τον αντιπρόεδρο, Ζόρντι Μέστρε, ήταν αυτοί που πήγαν στα αποδυτήρια για να μιλήσουν με τους ποδοσφαιριστές. 

Ο πρόεδρος Μπαρτομέου δήλωσε χαρακτηριστικά δικαιολογώντας την απόφασή του: «Αν πάρουμε το πρωτάθλημα, κανείς δεν θα θυμάται ότι παίξαμε κεκλεισμένων των θυρών. Αν, όμως, το χάσουμε εξαιτίας αυτών των έξι βαθμών, όλοι θα λένε ότι η απόφασή μας ήταν λάθος».

Οι περισσότεροι παίκτες τάχθηκαν υπέρ αυτής της άποψης, με εξαίρεση τον Ζεράρ Πικέ και τον Σέρζι Ρομπέρτο που είπαν ότι δεν ήταν δυνατό να παίξουν μπάλα, την ώρα που οι δρόμοι της Καταλονίας είχαν γεμίσει με τραυματίες. 

Εντύπωση προκάλεσε η στάση του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος προτίμησε να μην τοποθετηθεί, αλλά περιορίστηκε να παρακολουθεί την κουβέντα.

Ο Αντρές Ινιέστα τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν μια τέτοια απόφαση να ληφθεί από τους ποδοσφαιριστές, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε εμφανίστηκε λίγο αργότερα λέγοντας ότι θα ήταν προτιμότερο το παιχνίδι να διεξαχθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ